Kis türelmet...
A nagy tortához
6 darab tojás
15 deka cukor
18 deka liszt
2 kanál hideg viz
fél deci olaj
1 csg sütőpor
A krém hozzávalói
2 csg vaniliás pudingpor
7 deci tej
2 kanál cukor
2 narancs leve
4 deci tejszin
1csg fixáló
4 deka porcukor
1doboz mascarpone
a tetejére
1 tábla ét csokoládé
Saját készitésű marcipán rózsák
A tojásokat ketté választom . afehérjét kemény habbá verem amikor már kemény a hab a cukor felét hozzáadom és fényes re keményitem
A sárgáját a vizzel olajjal cukorral csipet sóval kihabositom
A sárga masszát a tojás habbal összedolgozom a sütőporos lisztet hozzáadom és 30 centis kivajazott tortaformába öntöm
A sütőbe teszem 170 fokon megsütöm
A kis tortát
3 tojásból készítettem
7 deka cukor
10 deka liszt
1 kanál víz
2 kanál olaj
fél csg sütőpor
Az előzőhöz képest készítem el
kissebb torta karikába
Amikor kisültek
3-3 lapba felvágom és a narancsos krémmel megtöltömA krémhez a tejszint a fixálóval és egy kanál porcukorral felverem
A pudingot a szokásos eljárással a narancs levével együtt felfőzöm és kihűtöm
A mascarponét kikeverem és a három krém alapot összekeverem habosra
a tortákat megtöltöm
Csokival bevonom a tetejét és összeállitom
Tetszés szerint feldiszítem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 5 éve
Látta 205 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!