Kis türelmet...
A tészta hozzávalói
3 tojás
15 deka cukor
20 deka liszt
fél csg sütőpor
1,5 deci tej
5 deka margarin
3 kanál holland kakaópor
A habhoz
3 tojás fehérje
15 deka cukor
2 kanál sárgabarack lekvár
A tetejére
10 deka étcsoki
5 deka margarin
fél deci olaj
A tojásokat szétválasztom
A sárgáját a cukorral kakaóval habosra kikeverem lassan hozzáadom a margarint amit kicsit megolvasztottam végül a tejet öntöm hozzá
, és a lisztes sütőporral összekeverem
Egy kapcsos tortaformát margarinnal kikentem lisztel meghintettem és a masszát belesimítottam
Ez nem sok massza de a lényege, hogy a hab legyen magas170 fokon megsütöm a tortát
Amikor kisült még melegen rákenem a lekvárt
A tésztát a formában hagyom
A tojásfehérjét gőz felett a cukorral kemény habbá verem , és a lekvárral lekent lapra rákenem teljesen kihúzom a szélére , hogy a tortaformát kitőltse
A csokoládét a hozzávalókkal gőz felett felolvasztom és a hab tetejére simítom.még mindig a formában van a torta
krűlbelül egy óra múlva amikor a csoki már megdermedt vékony késsel kőrbevágom a forma szélénél majd lekapcsolom és óvatosan lehúzom a tortáról
A szélét mandulával és csokirudakkal ,a tetejét tojáshabbal diszítettem
A tortának az a lényege, hogy a hab nak nagyon keménynek kell lennie mert külömben az egész összeesik
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 164 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!