Kis türelmet...
A Hozzávalók
6 darabtojás
14 deka cukor
18 deka liszt
1csg sütőpor
fél deci étplaj
fél deci víz
csipet só
A torta összeálításához
málnaszőrp
1 citrom leve és reszelt héja
15 deka cukor ebből szirup
A tetejére
50 deka szines marcipán
A tojásokat széjjel választom a sárgáját 3 kanál cukorral vízzel és étolajjal habosra kikeverem
A fehérjét a csipet sóval maradék cukorral kemény habbá verem
A lisztet a sütőporral össztekeverem.
A tojás sárgáját és a fehérjét óvatosan összekeverem, hozzáadom a sütőporos lisztet .
Margarinnal kikent morzsával beszórt 24centis tortaformában 170 fokon megsütöm
Közben elkészítem a szirupot
A cukrot annyi vízzel ami ellepi feforralom de csak egyszer
A szirupot ketté veszem egyikbe citromot a másikba málnaszörpöt tettem
Amikor a tészta mesült és kihűlt három egyforma lapot vágtam belőle az alsó lapot visszatettem a kapcsos tortaformába vékonyan megkentem barack lekvárralA középső lapot újjnyi vastag csíkokra felvágtam és a málna majd a citromos szirupba felváltva egy világos egy szines csikot válogatva amíg a tészta tartott.A töltelékre rátettem a felső lapot .
A torta tetejét is lekentem vékonyan lekvárral és a marcipánt erre tettem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 155 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!