Kis türelmet...
A torta hozzávalói
4 tojás
10 deka liszt
8 deka cukor
fél csg sütőpor
fél deci olaj
2 kanál víz
csipet só
A krém hozzávalói
10 deka porcukor
4 deka darált dió
2csg karamellás puding
5 deci tej
6-7 deka cukor
4 deci tejszín
4 deka porcukor
csokoládé a diszítéshez
A tojásokat szétválasztom a sárgáját fele cukorral vízzel és olajjal kikeverem.
A lisztbe a sütőport elkeverem
A tojás fehérjét a maradék cukorral habbá verem.A sárga masszába a fehérjét óvatosan,hogy a hab ne tőrjön össze belekeverem.
Végül a sütőporos lisztet adom hozzá A torta formám 20 centis
Olajjal kikent morzsával hintett tortaformába sütöm 170 fokon
A kihűlés után 3 egyforma lapra felvágom és krémmel megtöltöm
A krém készítése
A porcukrot megpirítom, hozzáadom a darált diót és olajjal lekent márvány lapra kiöntöm.Amikor kihűlt apróra összezúzom.
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm
A tejszínt a porcukorral habbá verem
A kihűlt pudinghoz az összezúzott karamelt hozzáadom és a tejszínhab felét
Ezzel a krémmel a lapokat megtöltöm, A tetejét habbal és csokival diszítem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 137 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!