Kis türelmet...
A tortalap hozzávalói
5 egész tojás
12 deka cukor
15 deka liszt
fél deci étolaj
fél deci víz
1 csg sütőpor
A krém hozzávalói
1 csg vaníliás pudingpor
5 deci tej
2 kanál cukor
1 citrom leve
20 deka tehén túró
2 deci tejszín
1 lap zselatin
Díszítés
1 tábla ét-csokoládé
8 deka margarin
fél deci étolaj
1 doboz desszert
eper szemek
25 deka marcipán
A tojásokat szétválasztom A fehérjét 2 kanál cukorral felverem.A sárgáját a cukorral vízzel étolajjal habosra felverem, a fehérjével óvatosan összekeverem és a sütőporos liszttel összekeverem.Egy kapcsos torta formát margarinnal kikentem és morzsával meghintettem A masszát beleöntöttem elsimítottam és 170 fokon megsütöttem.Amikor a tészta kihűlt 3 egyenlő részre felvágtam.
A krémhez a pudingot a szokásos eljárással felfőztem
Amikor levettem a tűzről egy lapzselatint beleolvasztok. A pudingot langyosra kihűtöm és a túrót belekeverem a citrom levét is hozzáadom.A tejszínt habbá vertem, A langyosra kihűlt túrókrémhez hozzáadtam és ezzel a krémmel a torta lapokat megkentem.A hűtőbe tettem kb 1-órát.Közben a csokoládét olajat margarint gőz felett felolvasztottam és a torta tetejét bevontam vele ,úgy, hogy az oldalára is egy kicsit lefollyon.A marcipánt kinyújtottam akkora csíkba mint a torta széle és felhelyeztem.Apró kis díszeket tettem rá.A tetejét a desszertel és eperrel kiraktam
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 387 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!