Kis türelmet...
Az aljához
15 deka darált keksz
25deka darált dió
20 deka porcukor
10 deka puha vaj
Krémje
50 deka krémsajt natúr
15 deka porcukor
2 kanál étkezési keményitő
2,5 deci 20%-os tejföl
3 tojás sárgája
2 egész tojás
1 bió citrom reszelt héja
20 deka ribizli
Diszítéshez ribizliöntet
ribizli
porcukor
22-centis tortaformát sütőpapírral kibéleltem
Az aljához valókat összegyúrom amíg egyenletes morzsát kapunk.
Az így kapott morzsát a torta aljára egyenletesen rányomkodom, rászórom a ribizliszemeket
Közben összeállítom a krémet
Minden hozzávalót összemixelem és nagy lendülettel a gyümölcsre öntöm mégpedig úgy, hogy a szemek elmozduljanak és a krémbe kerüljenek.
Ezután a tortaformát kőrbe fogom alufóliával hogy a massza ki ne follyon belőle Magas peremű tepsibe teszem 1-2 centi magasan vizet öntök a tepsibe. 120 fokon kb 90 perc alatt készre sül a gőzfűrdőben.
Amikor kiveszem a sütőből már masszív a krém. ezután kihűtöm A tetejére a ribizliszemeket porcukorral kicsit összemelegítem és a torta tetejére teszem
Majd több órára hűtőbe teszem és utána szeletelem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 147 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!