Kis türelmet...
Hozzávalók 6 tojásból piskóta
A tepsi mérete 24x22-es
a tésztához
6 tojás
12 deka cukor
12 deka liszt
fél deci étolaj
2-3 kanál holland kakaópor
1 csg sütőpor
4 közepes alma
5 deka durvára tört dió
a krémhez
7 deci tej
2 csg vaníliás puding
5 deka cukor
1 doboz mascarpone
4 deci tejszín
4 deka porcukor
1 habfixáló
A tetejére
10 deka ét csokoládé
A tojásokat szét választom
Az almákat meghámozom és vékony szeletekre vágom
A tepsi aljára sütőpapírt teszek az almaszeleteket szorosan egymás mellérakom
A tojás fehérjét kemény habbá verem a cukor 2/3-ával a maradékkal a tojás sárgáját az olajjal cukorral habosra kikeverem
A felvert fehérjét és a sárgáját összekeverem hozzáadom a sütőporos lisztet a tészta felét az almaszeletekre simítom erre pedig a darabolt diót szórom a massza másik felébe teszem a kakaóport.ez pedig rákerül a sárga diós masszára
180 fokon 15-20 perc alatt megsütöm
.Amikor kisült egy liszttel hintett tálcára kiborítom úgy hogy a csokis fele legyen alul
Óvatosan lehúzom a sütőpapírt az almaszeletekről
Elkészítem a krémet
A tejet a cukorral felforralom a pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm
A tejszínt a porcukorral és a fixálóval kemény habbá verem a mascarponét kikeverem hogy krémes legyen
mikor a puding kihűlt géppel csomómentesre kikeverem hozzáadom a mascarponét és a felvert habot óvatosan össze dolgozom és az alma tetejére egyenletesen rákenem .
A tetejére a csokoládét felolvasztom és rásimítom
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 7 éve
Látta 183 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!