Kis türelmet...
Hozzávalók a tésztához
20 deka liszt
2 deci víz
csipet só
csipet cukor
20 deka liszt
4 egész tojás
20 deka margarin
A vaníliás krémhez
3 kanál liszt
2 tojás sárgája
3 deci víz
vaníliás cukor
1 deci tejszín
A csokis krémhez
15 deka olvasztott ét csokoládé
1 deci tejszín
A karamellhez
20 deka cukor
A tésztához a vizet a margarinnal sóval cukorral felforralom-.Amikor forr hozzáadom a lisztet.és addig keverem amíg az edény oldaláról le nem válik.Ekkor leveszem a tűzről és egyenként hozzáadjuk a tojásokat amíg szépen kidolgozott tésztát kapunk.Sütőpapiros tepsibe habzsákkal apró kis rózsákat teszek.180-190 fokos sütőben szép aranysárgára sütöm
Közben elkészítem a krémeket
A vizet egy edénybe felteszem .A sárgájákat a liszttel és vaníliával és egy kis vizel simára kikeverem..Amikor forr a víz belekeverem a tojásos keveréket .Ami be sűrűsödik Ekkor le veszem a tűzről és lehűtöm.Felverem a tejszínt és amikor kihűlt a vaníliás krém adok hozzá egy-két kanál habot.
A csokoládét gőz felett felolvasztom amikor felolvadt tejszínnel be sűrítem.
A már kisült fánkocskáknak az aljára kis lukat vágok és a krémeket habzsákkal ide töltöm bele.
Amikor kész vagyok .A por , vagy kristálycukrot felolvasztom A felolvadt cukorral a megtöltött fánkokat összeragasztom.És a végén cukorszálakkal díszítem.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 7 éve
Látta 175 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!