Kis türelmet...
A tészta hozzávalói
7 deka porcukor
7 deka darált héjas mandula
14 deka liszt
14 deka margarin
1 tojás sárgája
1 bio citrom reszelt héja
A töltelékhez
15 deka darált dió
1 vaníliás pudingpor
4 deci tejszín
ízlés szerint rum
15 deka cukor
3 deci tejszín
1 habfixáló
2 deka porcukor
A tetejére fél dió és porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrom és két részre osztom.
24x22-es sütő papírral kibélelt sütőlapon sütöm.180 fokon.
Amikor kisült az egyiket még melegen kis kockákra felvágom és majd így teszem a krém tetejére.
A krém készítése
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és langyosra kihűtöm majd belekeverem a darált diót és a rumot. és 2-3 kanál tejszínhabot
A tejszínt ugyanis a fixálóval és a 2 deka porcukorral kemény habbá vertem
Az a lap amelyik nem lett felvágva arra kerül a diós krém a krémre pedig a felvert tejszín hab.
A tetejére egyenként ráteszem a felvágott tészta tetőket , majd porcukrozom és dióval díszítem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 8 éve
Látta 167 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!