Kis türelmet...
A tészta hozzávalói
25 deka főtt burgonya
só
20 deka liszt
fél csg sütőpor
6 deka túró
fél csg vaníliás cukor
3 deka puha margarin
1 tojás sárgája
Töltelék
2 darab közepes alma
fahéj ízlés szerint
1 evő kanál lekvár
2 kanál darált dió
A tetejére
mandulaforgács
tojás
Amikor már megsült
forró sárgabaracklekvárral lekenem
porcukor
A burgonyát megfőztem és áttörtem kicsit megsóztam..Amikor már kihűlt a többi hozzávalóval összegyúrtam ,kidolgoztam,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak.A tésztát lisztes nyújtólapon vékonyra kinyújtom és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrom
Az almákat meghámozom és kis kockákra vágtam hozzáadtam az ízlésnek megfelelő fahéjat,lekvárt és a darált diót .Az egészet összekevertem és kiskanállal mindegyik tészta közepébe tettem belőle.
Majd a korongokat félbe összehajtom és a széleit lenyomkodom.
Sütőpapiros sütőlapra tettem a tetejét tojással lekentem mandulaforgácsot szórtam rá 180 fokos sütőbe szép halvány pirosra megsütöttem.
A felét még forró lekvárral lekentem ,a másik felét pedig porcukorral megszórtam
A receptet Vassné Editkénél láttam .,én egy kicsit változtattam a tölteléken
Nagyon finom csak ajánlani tudom mindenkinek
Köszönöm Editke a receptet
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 8 éve
Látta 154 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!