Kis türelmet...
A tészta hozzávalói
60 deka liszt
kél teáskanál só
3ek cukor
3,5deci tej
1 egész tojás
3 deka élesztő
fél deci olaj
A töltelék hozzávalói
50 dkg túró
2 evőkanál búzadara
1tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
20 deka kimagozott meggy
3-4 kanál cukor
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejjel felfuttatom
A tojást a cukorral kikeverem
A dagasztógépbe tettem a lisztet sót és amikor az élesztő felfutott a lisztre öntöttem a többi hozzávalóval és bedagasztottam Rugalmas tészta lett belőle
Letakarom és duplájára kelesztem
Amikor megkelt lisztezett deszkára kiöntöttem és 16 egyforma méretre vágtam, amiből kis gombócokat készítettem és letakarva kb 10-15 percig kelesztettem
Közben elkészítem a tölteléket
A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverem tetszés szerint ízesítem és
Kelesztés után egyenként a kis gombócokbólkb 2mm-es vastagságura és 15-18 centis köröket nyújtottam amiket a szélétől a közepe felé négy helyen bevágom de csak annyira hogy a tölteléket a közepébe tudjam tenni
A tölteléket a túrót és a meggyet a közepére helyezem és és a bevágott tésztát köré hajtomAz elsőt aztán a nele szembe lévőt a harmadikat és végül a negyediket Tojás sárgájával lekenem és 170 fokon szép pirosra sütöm
Szántó Hajni receptje szerint készítettem némi változtatással Köszönöm Hajnikám
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 237 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!