Kis türelmet...
Hozzávalók
60deka liszt
1deci tej
1kanál cukor
2,5deka élesztő
2tk só
2 közepes burgonya
a burgonya főző leve
fél deci olaj., a tészta mártogatásához és kenéséhez
Elsőként a burgonyát meghámozom és sós vízben megfőzöm.Amikor megfőtt átpasszírozom a levét pedig felfogom .Az élesztőt a langyos tejbe cukorral felfuttatom.A lisztbe a sót és az összetört burgonyát összekeverem elmorzsolom a lisztet a burgonyával.Az élesztő felfutott akkor a liszthez hozzáadom és a burgonya főzőlevével a tésztát bedagasztom.Duplájára kelesztem.Kiöntöm a kelesztő tálból és egy kicsit nyújtok rajta.Nagy pogácsa szaggatóval kiszaggatom , a széleit olajba forgatom és a tepsibe szorosan egymás mellé teszem.még 15-20percig kelesztem a tetejét olajjal lekentem.170-180fokon szép pirosra megsütöttem.Nagyon finom , könnyű a tésztája
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 414 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!