Kis türelmet...
Hozzávalók
50 deka pulyka hús vagy fehérpecsenye
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 deka házi fustőlt szalonna
1 deci száraz fehérbor
majoránna
őrőlt bors
só
zőldborsó
kaliforniai piros-sárga húsú paprika
A szalonnát vékony csikokra vágom és zsirjára kisütöm.mikor szépen pirulni kezd kiszedem a zsírból és beleteszem a szintén vékony csikokra vágott húst
A húst fehéredésig keverem, majd felöntöm a borral sózom borsozom majoránnát kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát is hozzáadom letakarom és párolom vagyis puhára főzöm a húst.
amikor a bor már elpárolgott egy csipet őrőlt pirospaprikát adok hozzá kb 1deci vizzel felöntöm. és tovább főzöm
Közben a porsót külön megpárolom A paprikákat kis kockákra vágom és amikor a hús már teljesen megpuhult hozzáadom a zöldségeket a félre tett megsült szalonnacsikokat1-2 percet eggyütt főzöm
A tűzről leveszem és sült burgonyával tálalom
Gyorsan elkészülőfinom étel
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 45 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!