Kis türelmet...
Hozzávalók
fél kiló filézett csirkemell
2 deci tej
só
csirke fűszerkeverék
10 deka liszt
olaj a kisütéshez
Rebarbara mártás hozzávalói
6 szál rebarbara
2 deci tejföl
2 kanál liszt
1 deci víz
A húsokat megmosom szép szeletekre vágom kiklopfolom és fél órára belerakom a tejbe, ettől nemszárad ki a hús sütéskor
Fél óra elteltével tőrlőpapírral letőrlöm a húst majd sózo és fűszerkeverékkel mindkét oldalát beszórom, ezután lisztbe forgatom
Meleg de mentúl forró olakban kisütöm szép pirosra
A barbarát megpucolom lehúzom a vékony héját és kis kockákra vágom
Felteszem a tűzre és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje
Sót is teszek bele és mivel a rebarbara nagyon savanyú cukrot is adok hozzá
5-10 perc alatt szétfő
A tejfőt a liszttel és a vízzel csomómentesre kikeverem és folytonos keverés mellet hozzáadom a barbarához
Eggyet forralom és máris elkészült a finom rebarbara mártás
Burgonyapürével , őszibarack kompóttal tálaltam.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 52 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!