Kis türelmet...
Hozzávalók
1 kiló főzött karikára szelt burgonya
tetszés szerinti ponty az enyém 2 kilós volt
2 fej lilahagyma
3 darab paradicsom
1 darab paprika
5 deka zsír
4 deci tejföl
2 gerezd fokhagyma
20 deka füstőlt húsos szalonna
A sütőedényt a zsirral kikenem
A halat pucolás után szeletekre vágtam de nem vágtam teljesen széjjel
A bevágott résazekbe füstőlt szalonna csikokat és fokhagyma csikokat helyeztem .
A sütőedény alját kiraktam a megfőzött burgonya szeletekkel erre vágtam össze egy paradicsomot és paprikát
Ezekre helyeztem a már besózott szalonnás halat
A tetejére tettem egy összevágott paradicsomot és karikára szelt lilahagymát valamint egy kevés tejfőlt. Az edényt lefedtem és 190 fokon 15-20 perc alatt megsütöttem
Ekkor az edényről levettem a tetejét és a tejfőllel jól meglocsoltam
Visszatettem a sütőbe még kb 10 percig amíg szépen megszinesedett
Egy kicsit hűlt és tálaltam
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 48 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!