Kis türelmet...
Hozzávalók
12 réteslap
A töltelékhez
30 deka dió vagy mandula
fél kiskanál őrőlt fahéj
A rétegezéshez
2 deci olaj vagy 15 deka olvasztott margarin
A cukorsziruphoz
20 deka cukor
2 deci víz
1 kisebb bió citrom
10 deka méz
A töltelékhez a diót ledaráljuk és összekeverjük az őrőlt fahéjjal
A tepsi alját kiolajozom a réteslapot belehelyezem és olajjal lekenem Erre jön a második lap szintén olajozom jön rá a harmadik amit ugyancsak olajjal lekentem .
A harmadikra szórtam a fahéjad dió 1/3 -áterre ismét három olajozott lap majd dió ismét lapok és ismét dió majd lapokkal lezárom ezt is olajjal lekenem még sütés előtt éles késsel felkockázom és a kockákat átlósan félbevágom.18/0 fokon 35 percig sütöm
Közben elkészítem a cukorszirupot
A cukrot vizzel és citromkarikákkal felforralom 1-2 percig forr majd leveszem a tűzről és hozzáadom a mézet
A tészta közben kisült még forrón meglocsolom a cukorsziruppal szinte úszik benne és amikor az összes szirupot felitta és kihűlt szervírozhatom
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 104 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!