Kis türelmet...
Hozzávalók
4 szelet csont nélküli sertésborda
1 gerezd fokhagyma
2 közepes alma
1 kis rozmaring levél
só
őrölt bors
méz
1 deciolaj
10 deka liszt
10 deka reszelt sajt
A zelleres burgonyapüréhez
4 nagyobb burgonya
1 közepes zellergumó
2 deci tej
5 deka margarin
csipet szerecsendió
A hús szeleteket kiklopfolom majd sózom, borsozom és lisztbe forgatom
Az olajat felhevítem és a már belisztezett hús szeletek mindkét oldalát pirosra sütöm közben hozzáadom a rozmaring leveleket valamint a fokhagymát.
Amikor a hús már megpirult kiszedem az olajból
Az almát megmosom de nem hámozom meg. a közepéből a magházat kiveszem és almakörökre vagdalom
Két kanál olajat egy serpenyőben felhevítem beleteszem az almakarikákat és két kanál mézzel kicsit megpárolom.
A hús szeleteket egy sütőedénybe teszem a húsokra ráteszem a már párolt mézes almakarikákat és reszelt sajttal megszórom
Fóliával letakarom és 190 fokon 15-20 perc alatt elkészítem a sajt ráolvad az almára és máris tálalhatom
A püré készítése
A zellert meghámozom a burgonyát megpucolom és egyforma darabokra vágva sós vízben puhára főzöm
Amikor megpuhult leszűröm és a többi hozzávalóval simára kikeverem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 57 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!