Kis türelmet...
A tészta hozzávalói
5 tojás
5 deka sima liszt
6 deka rétesliszt
2 kanál holland kakaópor
5 deka darált mandula
15 deka cukor
1 deci olaj
4 kanál liszt
1csg sütőpor
A krém hozzávalói
1 liter tej
2 és fél csg puncs pudingpor
3 kanál cukor
rum ízlés szerint
A zezejére 10 deka étcsoki
3 kanál étolaj
pirított mandulaforgács
ATojásokat szétválasztom a sárgáját fele cukorral vízzel és olajjal valamint a kakaóval habosra kikeverem
A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verem.
A sárga masszát és a habot óvatosan összekeverem majd hozzáadom az összekevert sütőporos liszteket és a darált mandulát
34x32-es sütőpapiros tepsiben 170 fokon tűzpróbáig sütöttem
Amiíg a tészta sült elkészítem a krémet
A tejet a cukorral felforralom a pudingot egy kevés tejjel csomómentesre keverem és amikor a tej felforrt a rumos pudingot besürítem, és akisült tésztára amit két lapba vágtam rásimítom ráteszem a másik lapot is és így hűtöm ki
Amikor a tésztánk már kihűlt
A csokit gőz felett olajjal felolvasztom és a tészta tetejére kenem Megszórom piritott mandulaforgáccsal
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 38 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!