Kis türelmet...
Hozzávalók
4 tojás
4 kanál liszt
4 kanál porcukor
fél csg sütőpor
Töltelék
25 deka gesztenyemassza
1 csg vaníliás pudingpor
3 deci tej
2 kanál rum
2 kanál porcukor
1 kanál kakaópor
diszítéshez
2 deci tejszín
4 deka porcukor
A porcukorral a tojás sárgáját kikeverem,a fehérjét kemény habbá verem , és a fehérjével és liszttel összekevert sárga masszát 35x32 sütőpapiros tepsibe 180 fokon megsütöm.
Közben a pudingport a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm., amikor leveszem a tűzről a gesztenyemassza felét és a rumot valamint a kakaóport belekeverem
Egy nagyobb őzgerincformát, folpakkal kibélelek és a piskóta lapot belehelyezem ,a megmaradt tésztából egy kis lapot levágok amit a tészta tetejére teszek. A kibélelt formába teszem a krém felét
A megmaradt masszából két rodat sodrok amit a masszába teszek a két-két oldaláéra
A felvert tejszínből a két rúd közé habot nyomok habzsák segítségével.
Erre ismét gesztenye krém kerül és a lappal lezárom a tészta tetejét .
Hűtőbe teszem egy-két órára.
Amikor már eltelet az óra A tésztát az őzgerincsütőből kiöntöm és tejszínhabbal diszítem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 59 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!