Kis türelmet...
A tészta hozzávalói
4 tojás
10 deka liszt
8 deka cukor
fél csg sütőpor
fél deci olaj
2 kanál víz
A krém hozzávalói
20 deka gesztenyemassza
rum izlés szerint
2 deci tejszín
1 doboz mascarpone
1 kanál liszt
2 tojás
1deci tej
4 kanál cukor
A tojásokat szétválasztom . a sárgáját a cukor felével ,olajjal és a vízzel kikeverem
A tojás fehérjét a maradék cukorral felverem, és a sárga masszához hozzákeverem, végül a sütőporos lisztet
sütőpapiros sütőlapra teszem és 170 fokon megsütöm
Amikor kisült a piskóta és kihűlt akkor három lapot vágok belőle és a gesztenyés krémmel megtöltöm
A krém készítése
A tejet a tojással cukorral és a liszttel csomómentesre kikeverem, és kis lángon állandó keverés mellett besürítem..Amikor kihűlt a főzött krém A mascarponéval kikeverem hozzáadom a gesztenyemasszát a rumot és a habbá vert tejszínhabot.
A tésztalapokat megtöltöm
A tetejét is megkenem a krémmel gesztenyemasszát reszelek rá és tejszínnel feldiszítem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 119 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!