Kis türelmet...
A mézes lap hozzávalói
30 deka liszt
10 deka porcukor
1 mokkás kanál szódabikarbóna
1 evő kanál olvasztott
10 deka margarin
2 tojás
A diós lap hozzávalói
5 tojás
15 deka cukor
3 kanál forró víz
fél deci olaj
10 deka liszt
fél csg sütőpor
15 deka darált dió
Vanília krém hozzávalói
6 deci tej
2 csg vaníliás pudingpor
10 deka cukor
egy kis doboz mascarpone
15 deka margarin
A tetejére
10 deka dióbél
10 deka porcukor a karamellhez
olvasztott csokoládé a tetejére
a mézes lap hozzávalóit könnyű tésztává összegyúrom, és két egyforma lapot sütök belőle
Én 22x24 es sütőpapiros tepsibe sütöttem kb 10 pecig
A diós laphoz a tojásokat ketté választom a fehérjét a cukor 2/3-ával kemény habbá verem.
A tojás sárgáját keverő gépbe teszem hozzáadom a cukrot az olajat és a meleg vizet de csak akkor amikor már a sárgája kezd habosodni
A tojás sárgáját a felvert habbal összekeverem és hozzáadom a diós sütőporos lisztet és sütőpapiros tepsibe 20 perc alatt 180 fokon megsütöm
A mikor a tészták kihűltek akkor krémmel bekenem a lapokat.
A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm
A puha margarint a porcukorral krémesre keverem, , hozzáadom a kihűlt pudingot valamint a mascarponét.
Ezzel a krémmel megkenem az alsó mézes lapot erre jön a diós vastagabb tészta majd ismét krém és a mézes lap .Ennek a tetejére is teszek a krémből
A diót kicsit megpörkölöm, és kihűtöm egy serpenyőben a porcukrot felolvasztom és a dióbelet beleforgatom
Egy edényt margarinnal jó vastagon kikentem a pörkölt diót beleöntöttem és kihűlés után apróra feldaraboltam és a krém tetejére tettem.Egy kevéske csokoládét felolvasztottam és lespricceltem vele
Egy -két órát a hűtőben tároltam és utána szeleteltem
a
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 8 éve
Látta 221 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!