Kis türelmet...
Hozzávalók
30 deka liszt
25 deka margarin
1csg sütőpor
15 deka cukor
2 tojás sátgája
4 kanál kakaópor
Krém hozzávalói
2 deci tejszin
1csg vaníliás pudingpor
2 kanál kakaópor
4 deci tej
10 deka apróra vagdalt dió
sárgabarack lekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrom és kétfelé veszem a tésztát
Egyik felébe kakaóport gyúrok
Az én tepsi méretem 24x22-es
A sárga tésztából három lapot nyújtok, a lapok tetejét lekenem lekvárral megszórom vagdalt dióval és a csokis tésztából egyharmadrészt a tészta tetejére reszelem.Ha puha lenne a tészta egy kis lisztetr tegyél hozzá, hogy könnyebb legyen a reszelés.az így elkészülkt három lapot 180 fokon megsütöm.
Amikor kisültek és meg is hűltek összetöltöm a lapokat a következő krémmel
Krém készítése
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm
A tejszínt kemény habbá verem és összekeverem a kihűlt pudingos krémmel.
A tésztákat úgy töltöm össze, hogy a csokis lapra kenem rá a krémet erre jön a második lap ismét krém, és végül a harmadik lap jön rá
Hűtőbe teszem egy -két órát majd szeletelem és porcukrozom a tetejét
A recept a vidék ízeiből való
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 90 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!