Kis türelmet...
Hozzávalók
2 darab csokis lap
egy piskóta lap
A csokis lap hozzávalói
25 deka liszt
5 deka ráma margarin
1 egész tojás
fél csg szalalkálé
2 kanál holland kakaópor
fél deci tej
Piskótalap
4 tojás
8 deka cukor
fél deci olaj
fél deci víz
10 deka liszt
fél csg sütőpor
Krém hozzávalói
20 deka porcukor
20 deka ráma margarin
1 citrom leve
4 deci tej
4 kanál liszt
A tetejére
1 tojás fehérje
20 deka cukor
fél citrom leve
A csokis lapo hozzávalóit összedolgozzuk és két lapot sütök belőle24x22-es tepsiben180 fokon
A piskóta tésztához a tojásokat szét választom és a sárgájához adom a vizet ,olajat 2 kanál cukrot és habosra keverem amíg a cukor el nem olvad
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem és hozzáadom a maradék cukrot éa azzal is addig verem míg a cukorszemek elolvadnak
Ekkor a sárga masszához hozzáadom a felvert habot , de óvatosan keverem hozzá, hogy ne tőrjön össze a hab
Végül belekeverem a sütőporos lisztet
Sütőpapiros sütőlapon 170 fokon megsütöm
Amíg sül elkészítem a krémet
A tejet a négykanál liszttel csomómentesre kikeverem és a tűzhelyen besűrítem majd a tűzről leveszem és kihűtöm
A porcukorból és margarinból keverő géppel habos krémet keverek a citrom levét is belekeverem
Amikor a főzőtt krém kihűlt géppel az egészet összekeverem , és a lapokat megtöltöm,
Előszőr egy csokis lapra kenem a krém felét erre kerül a piskóta lap amire a krém másik fele kerül, végül csokis lapot ráteszem
A tojásfehérjét a porcukorral és fél citromlevéves jól kikeverem és ez kerül a felső lapra amikor már rászáradt a cukormáz csokival diszítettem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 1631 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!