Kis türelmet...
Anno disznóvágások idején volt csak háj, mikor lehetett ezt a süteményt csinálni. Előfordult az is, hogy nem sikerült ez a hajtogatott sütemény, mert nem nyílt ki mint a rózsa.
De most háj híján háj nélkül csináltam ezt a kalóriadús tésztát! Hogy sikerült az a képen is jól látható!Nem tudtam, hogy háj nélkül is lehet ilyet csinálni. De íme a bizonyíték!
A hájas tésztánál leírtak szerint készítettem a sütit, csak nem hájat, hanem zsírt használtam! A feljegyzéseimnek egyenlőre nyoma veszett...Remélhetőleg előkerül...A hajtogatásnak és a pihentetésnek nagy szerepe van, hogy leveles legyen! Minden hajtogatás után hidegre /nem hűtőbe / raktam...Ecetet viszont nem használtam, csak bort...Jeges vízzel dolgoztam, egyesek szódás vizet használnak, de én egy kis szódabikarbónát raktam bele...Egy éjszakai pihentetés után másnap készítettem el, töltöttem meg és sütöttem...A vágáskor meleg-forró késsel kell dolgozni,mert különben nem lesz olyan szép leveles, mert a hideg kés összeköti a leveleket....
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 7 éve
Látta 237 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!