Kis türelmet...
A régi világban csak nyáron szoktunk uborkát kovászolni. És tél előtt savanyú káposztát fa hordóban ., valamint a késői paprikákat is ugyanígy...De takarmány répát is a káposztához hasonlóan szintén savanyítottunk.
Ezekhez a savanyított zöldségekhez ecetet nem raktunk, ami egészségesebbé tette őket az üvegben télre elrakott savanyúságnál.
Most ősszel, mikor még rengeteg zöldségféle van a kertben, nagy üvegekben rakhatunk belőlük vegyesen is. Az üveget az ablakba állítottam. Csupán meleg kell hozzá, hogy meginduljon az erjedés. Én nem szoktam kenyeret a tetejére rakni, így is jó. Aztán mikor az erjedés befejeződött, kisebb üvegekbe rakom hidegre. Sokáig eláll.
Miért egészségesebb így a savanyúság, mint az ecettel készített? Azért mert ezekben a természetes növényekben élő anyag van, az ecetesben viszont nincs. Elpusztította az ecet!
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 7 éve
Látta 206 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!