Kis türelmet...
A fekete berkenye a gyümölcsök és bogyósok közül a legmagasabb P-vitamin-tartalommal rendelkezik, mely csökkenti a vér koleszterinszintjét, fenntartja a véredények falainak elasztikusságát és azok normális áthatolhatóságát. Az aronia pektinanyagai méregtelenítik a rossz bélműködés eredményeképpen keletkező toxinokat, megkötik és eltávolítják a szervezetből a radioaktív stronciumot és kobaltot. Antocianin és proantocianidin-tartalma rendkívül magas (480-510 mg/100g), ezen kívül karotinoidokban gazdag, C-vitamin-tartalma pedig a fekete ribizli után következik. Az antocianinok a gyümölcsökben, zöldségekben előforduló nagyon erős antioxidáns hatással bíró vegyületek, ezért a fekete berkenye hatékonyan képes védeni a szervezet különféle sejtjeit és szöveteit a szabad gyökök károsító hatása ellen. Értágító hatása mellett a vérrögképződést is gátolja, segít a trombózis megelőzésében. Esszenciális zsírsavakat tartalmaz, melyek gátolják a bőr hámsejtjeinek korai öregedését. A fekete berkenyében lévő oxikumarinok segítik a normális véralvadást a P- és K1-vitaminnal együtt.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!