Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

"A húsvéti nyuszi tojta tojás megbüdösödött..." - ez a KFT dal részlet jár a fejemben azóta, hogy egyre erősebben érződik a sonkaszag.

Ha Húsvét, miért nyuszi, s ha nyuszi, miért tojás? És hol marad a tyúk? És mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Vagy mindkettő a nyúltól van?

Köztudott, hogy a nyulak nagyon szemfüles állatok. Sok mese központi figurája, és a viccekben is csak Móricka előzi be, manapság esetleg a szőke nő.

A nyuszi nagyon szapora állat is, és iszonyúan gyorsan szapora. No de nem tojást szaporál! Akkor most mi ez az orbitális képzavar?

Na, akkor nézzük, mit mond erről a kultúrtörténet:

"A húsvéti nyúl jelképe Németországból ered, nálunk csak a polgárosodással, a XIX. század folyamán honosodott meg. Eredete igen érdekes, a húsvéti Holdban egy nyúl képét vélték felfedezni, azonkívül a nyúl maga is termékenység szimbóluma lett, rendkívüli szaporasága okán. Nyúl és tojás ősi kapcsolatát abban látják a kutatók, mely a germán hagyományok alvilági istennőjének legendájában jelenik meg: eszerint a nyúl eredetileg madár volt, s az istennő haragjában négylábú állattá változtatta. Az is lehet, hogy tévedésről van szó, mert régen egyes német területeken húsvétkor szokás volt gyöngytyúkot ajándékozni tojásaival együtt. A gyöngytyúk német neve Haselhuhn, röviden Hasel. A félreértés abból eredhet, hogy németül a nyúl neve Hase. "

Ez eddig rendben van. Még érthető is. De hogyan tojja a nyuszi a húsvéti ajándékot? A kis traktort, az új tavaszi csukát, a csokit, a dvd filmet, a kirakós játékot, ne adj'isten, a 16 colos versenybringát? És nem fáj neki?

Címkék: nyulacskáim

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu