Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:


vistalogosound.jpgAzon gondolkoztam ma, hogy milyen épkézláb ok-okozati összefüggéseket tud felsorolni a ma embere, (persze csak akinek az IQ-szintje 5-ponttal magasabb Győzike Argentínában mért egységpontjainál) ha megkérdezik tőle: édesfijam hát mivégre telepíttetsz te Vistát a nyomorult gépedre, hát nem elég neked a Globális Felmelegedés, a Globális Pénzügyi Válság, még ilyesmivel is rontod eme pusztulásra ítélt világ túlélési esélyeit??
Igazából (értelmes) választ nem találtam:
1, Kőnnyű használat? nem. A Vista egy fostalicska használhatósági szempontból, főleg ha azt a remek effektet nézem, hogy a választóablakból nyitható válaszokban felkínálódik a választóablak, akkor egy önmaga kérdésére választ adó panelból nyithatom meg ugyanazt a kédést, amellyel egy ördögi kört hozok létre...

2, Szebb, mint az XP? nem. Egyrészt engedjem meg magamnak, hogyha dolgozom, akkor ne dizájnt nézegessem, hanem a programban lévő hasznos információt, amellyel dolgozom. Az animáló, villogó, áttűnő effektes okosságokat már régen megcsinálták a különböző nem túl drága témaprogramokkal, ezért Vistát venni marhaság.

3, Többet tud? nem. Az XP egy olyan oprendszer, amely 2001-óta mostanra érte el azt a kiforrottsági szintet, amellyel anno illő lett volna eladni, azaz 7-év lemaradásban van. Ehhez képest a Vista egy béta-teszt. Most például sikerült a Phosphor Rasterwerksjátékával olyan szintű rendszerösszeomlást létrehoznom amilyet nem láttam a Win'98 első kiadása óta, nevezetesen befagyott a teljes rendszer, a böngészőtől kezdve a legutolsó kis processzig.

Hát akkor mivel lehet rávenni arra valakit, hogy a Vistával kínlódjon??

Erre ma jöttem rá. Ugyanis vettünk egy ismerősömnek egy BENQ Joybook-ot. Erre ugye Vista van előtelepítve, de ár-érték-felszereltés tekintetében az egyik legjobb választás, és ugye legfejjebb feldobunk rá egy XP-t, sp3-as javítással. Hát nem így lett.
Szóval nézegetve a Joybook kézikönyvét az alábbi bejegyzésre bukkantam:

"Az Ön Joybook A53-as sorozatú számítógépe Windows Vista Home Basic, Vista Home Premium, st. operációs rendszerrel működik a legjobban (sic! Hazucc!). MÁS NEM TESZTELT OPERÁCIÓS RENDSZEREK TELEPÍTÉSE NEM JAVASOLT, ILYEN RENDSZEREK TELEPÍTÉSE ESETÉN A GARANCIA MEGSZŰNIK."

A disznaja. Szóval a garancia megszűnésével veszik rá az egyszerű szántóvető népeket a vista használatára. Gusztustalan. Valószínűleg ezt a májkroszoft sertéshájjal kenegetett ügyvédei alaposan átvizsgálták, nem megtámadható a bíróságon, hogy egy hardverhez ők határozzák meg, hogy én azt otthon milyen oprendszerrel használjam. (Persze ezt effektíve jelen példában a BENQ írta le, de160; értjük az okot a Vistához való ragaszkodásban)Ugyanakkor amikor "vasat" veszek, hagy döntsem el én, hogy milyen oprendszert használok hozzá. Szóval ha kell ha nem lenyomják a zemberek torkán ezt a vista nevű félkész hulladékot, amelyet jó eséllyel soha nem fognak tudni felhozni az XP szintjére, hiszen már itt liheg a nyakunkban a windows 7.-es. Következtetés: egyes nagyon jól sikerült példányok árát a rajta található oprendszer miatt brutálisan le kell majd nyomni, vagy felszabadítják a választható operációs rendszerek listáját. Emiatt volt már termékbojkott, (igaz nálunk nagyobb országban).

Címkék: nabucco

Kapcsolódó cikkek:

  Fizika vizsga

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Mr Nabucco üzente 14 éve

Igen Csaba,nem vagy egyedűl,szerintem sokan "szemétbe" dobtuk a wistát,nagy reményekkel kezdtünk neki és csalódás lett a vége.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A Win7 klasszissal jobb lett.
A Windows mellett a biztonság kedvéért linuxot használok, mert jobb.
Játszani ugyan a gyerek csak a windows oprendszerben tud a pcs játékokkal, de ha dolgozni akarok a géppel akkor jobb az uhu és a kiwi oprendszer.
Nagyon jó kis írás a wistáról, helytálló. Én is kénytelen voltam egy hónap után letörölni.

Válasz

Régebbi bejegyzések

Címkék

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu