Kis türelmet...
Napi receptajánló:
Halászlé részeg módra
Hozzávalók:
1 db 8-10 literes bogrács
kb.: 8-10 liter víz
1 kg apró hal alap-lének
1 kg nagyobb hal, nem alap-lének
2 fej emberes hagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 kanál zsír
fűszerek
1-2 kg kenyér
és a legfontosabb: 8-10 liter minőségi bor (Kocsis Irma, Durbincs sógor stb.)
A főzéshez előkészített bográcsot öntsük fel hideg vízzel, majd lassú tüzet rakjunk alá, hogy oda ne kozmáljon. Eközben mi sem tétlenkedjünk, hanem kezdjünk hozzá a bor lassú, de annál élvezetesebb kóstolgatásához. Vigyázat! Egyszerre legfeljebb 1-2 litert fogyasszunk, különben egykönnyen a fejünkbe száll. Ha a víz már forrásban van, akkor vegyünk vissza a lángból, és óvatosan kóstoljuk meg a maradék borocskát. Ha a víz túlságosan forrna, akkor egyszerűen vegyük le, és hagyjuk hűlni egy kicsit. Amikorra a bor elfogyott, akkor már úgy sem fogunk emlékezni, hogy mit akartunk főzni, ezért a langyos vízben nyugodtan megmoshatják a lábukat, az apró halat odadobálhatják a kutyának, a kenyeret pedig kenjék meg zsírral, egyenek hozzá hagymát, paprikát, meg paradicsomot. És mi legyen a nagyobb hal sorsa? A kocsmában adják el, vagy cseréljék el vegyes pálinkára.
Jó étvágyat a szabadtéri étkezéshez!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!