Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

Illusztráció forrása:

http://www.theage.com.au/articles/2004/02/17/1076779973101.html
Kép: A világ legnagyobb gyémántja:  fehér törpe csillag.

 


Kedves Olvasóm ! - Ha kicsinek találod a betűket: 
Ctrl   +     
gombokkal   nagyíthatod  az  írásfelületet.
A Ctrl folyamatos nyomásával,  annyi + jelet nyomjál,
amekkorára nagyítani szeretnéd.   Olvasást követően:

Ctrl   -       gombokkal visszaállíthatod.


5. részhez
hozzászólói bejegyzésre
 
válasz-1.  

 

 

Kérdés:

Tudatosságunk szintjét milyen ismérvek alapján határozhatjuk meg?

 

A cikk  5.rész   elején a 2. bekezdésben található egy részbeni válasz:
„…tapasztalataink hasonlósága révén érzékelhetjük tudataink rokonsági szintjét…”

„… újabb és újabb felismerések vezethetik a csoport-tudatok minőségi váltásait… „

A többi cikkbejegyzésekben – kérdésedre válaszul - további vonatkozó utalások:


1.részből:

„… Az "annyi féle igazság"  épp az Igazságról tudásunk különbözőségéből ered...

 

A ki-ki "igazsága" és "valósága" kijelentéseknek így könnyen áldozatává is eshetünk, ha nem ismerjük fel időben, azok ki-ki jelenlegi tudatosságának részaspektusát. Ebből adódik csalóka volta, mert az illúzió szőtte fátyol még nagyrészt takarja előlünk az Egésznek Valóságát - mindaddig, amíg csak a magunk teremtette világok valóságaiban vagyunk hajlandók élni, és csak azon belül szerzett tapasztalatainkat fogadjuk el egyedül "Igaznak". …”

 

2.részből:
„… Tudás bennünk van, de erről tudomásunkat a felejtés fátyla takarja, mely csak a Felismerés tudatosságával foszlik szét. …”

 

4.részből:
„… egyre többen vagyunk, akik tudatunk tágításával, a 4D, 5D, magasabb dimenziók felé tárjuk tudatunk kapuját…

 

…Aki keres, az talál… :))
Ez a keresés biztosítja azt a természetes szűrőt, mely védi épségünket azoktól az információktól, amiknek befogadására, elménk még nem készült fel… Így e tudás megszerzésének útjába,  - ma már csak saját korlátaink, a változástól, az ismeretlentől szorongásaink, a valami új megtapasztalásától való félelmeink állnak. 

     Amint megváltoztattuk belső hiedelemrendszerünk eddig berögzült gondolkodásvilágát és meggyőztük elménk ego részét, nincs mitől tartania, 
-    egonk magától fog félreállni mélyebb tudatosságunk felszínre törése elől. Így képessé válhatunk tudatunk megnyitására más tudatú-, és tudatosságú valóságok felé, 
- ekkortól, a duális világunk érzékszervi megtapasztalásán túli felismerésekben lehet részünk...  „

 

 

 

 

 

Kérdésedre kifejtéseimben a konkrét rövidebb válasz:



Mivel a Teremtőnk Tudása belénk van kódolva, ezért életeink során ezt a kódot fejtjük, bontakoztatjuk ki a választott élethelyzeteink során szerezhető tapasztalásaink révén.
Ennek a Tudásnak az emlékét hordozzuk életeink során.


A Föld nevű bolygóra leszületések legfőbb játékszabályi feltétele:
a születés előtti eredetünket az illúzió (Máyá) Fátyolával elfedés.

Ez részben azért szükséges, hogy a Szellem, a velünk párhuzamos tapasztalati létezéseit, rétegződéseit,  elválassza egymástól.
Másrészt, hogy az emberi tudatunkkal, a földi feladatvállalásunk során csak a jelenlegi feladatra koncentrálhassunk.
Különleges alkalmakkor az emlékezet szűrőjéről – amikor fellebben előttünk a Fátyol, lehetséges és meg is történik velünk hogy megsejtések villannak be:
     - részben a velünk párhuzamos létsíkjainkon végzett más jellegű tevékenységünkről
(pl. a jelen létsíkon megjelenő előzetes képzettség nélkül felbukkanó, látszólag új
képességeink),   
     - másrészt arról, kik vagyunk valójában, honnan jöttünk, azaz az eredetünkről, származásunkról…
pl.: arról, hogy a Kozmikus Tudat tapasztalásának részeként megosztotta
velünk a tudatosságát, így mi emberek az Ő tudatosságának szikráiként  létezhetünk a jelen valóságunk szintjén emberi tudatosság formájában.


Természetesen a Kozmikus Tudat mindent áthat, így a teremtett látható és láthatatlan világokat. Az emberi tudat képes felismerni különböző tudati szinteket, a természet bolygói, űrközi, és a föld feletti és föld alatti minden szintjét, sőt, a fejlettebb tudattal rendelkezők képesek kommunikálni is velük. Minél finomabb rezgésű a tudat, annál érzékenyebben képes reagálni a környezetére és áthangolódni más tudatszintekre.

A természet erőinek tudati szintjei:
föld,- víz,- levegő,- fém,- tűz,- éter,-  elementáljai (akik: a tündérek, manók, koboltok stb), a kőzetek, a flóra (növényi világ) a fauna (állatvilág),  és az emberi faj, valamint a földön és a föld belsejében élő többi földönkívüli faj,
- akik mind a Teremtő Tudat részeiként tapasztalják mag(j)ukat, de a tapasztalás különböző létszintjeinek (lét-síkjainak, dimenzióinak) megfelelőn szerzett tudás birtokában élik meg a Teremtőjük általi létezésüket.
Ezek Föld-Anya legalapvetőbb TUDAT(i) szintjei.



De a Föld és az Emberiség kapcsolata szétválaszthatatlan.
Úgy is írhatnám: amig az emberiség még a tudatlanságban (azaz az Önfelismerés hiányában) szenved, addig szimbiózisban élnek az emberi  parazitaságnak azon a fokán, amikor nem egymást támogatóiként, hanem Föld-Anyát kihasználva él. És ez megmutatkozik abban is, ahogy az embertársaihoz viszonyul...

Az "isa pur is homu vogymuk" jelentése,
hogy az emberi tudat, a fizikai testének működtetésére, fentartására, a táplálkozása során, a föld ásványait az elfogyasztott  növényeken és állatokon keresztül  építi magába. A növények által kibocsátott oxigént lélegzi be, s a Univerzumot behálózó chit, pránát alakítja át finomanyagi testén keresztül, hogy kapcsolatát kiterjeszthesse a transzcendens világ tudati Létezőivel teremthető kommunikációra. Az emberi lét egyik fontos küldetése: az fizikai érzékelhető világ és az érzékfeletti világ összekötése.
( Chi: a világot fenntartó Yin-Yang  erőegyensúlyt képviselő forrásenergia kínai elnevezése. Szanszkrítül Prána: használata, ebből eredően, harmóniát hoz létre a fizikai és tudati szintek között. Mindkét kultúrkör ugyanazzal az ősenergiával dolgozik, lényegében hasonlók a céljaik, de módszereik némileg eltérők...)
   
Amint az ember felismeri a mindenütt és mindenben jelenvaló isteni tudatosságot, elkezd tisztelettel bánni a föld többi tudat-szintjén létezőkkel... 





Az emberi faj önmagára vonatkoztatott különböző TUDATOSSÁG(i) szintjét, a Kozmikus Tudatból eredetére visszaemlékezésének a mértéke határozza meg. Minél szélesebb körű a felismeréseinek köre, annál inkább közelít a teljességtudathoz.  
Az emberi TUDAT fizikai, biológiai, pszichológiai felosztási szintjeit most nem részletezem, mert már így is túlléptem egy hozzászólás terjedelmét…
:)
De érzékelés, tapasztalás szempontjából kiemelem:
- test-tudati, (szerv-tudati, sejt-tudati)
- az álom-tudati,
- az ego-tudati és
- a transzcendens tudati szinteken észlelést.
A tudat szintek azért különíthetők el, mert a tudat ’határain ’ belül szerezhetők csak meg a specifikus (azaz az arra a tudatszintre jellemző) tapasztalások köre.



Mivel maga a tudatosság, nem ismer határokat, ezért a tudat-szintek átjárhatók, a Tudat váltogathatja a figyELME fókuszát. Mindig a megfigyelés tárgyára irányítva aszerint, mit kíván elemezni, mely specifikus megtapasztalása révén kíván felismeréseiből következtetéseket levonni.

Az, hogy az Egyén, milyen mértékű tudatossággal éli meg a saját és a környezetének tudati szintjeivel a kapcsolatát, az, az ’aktuális’ tudati felfogásától, a tudati szintjeiről érkező jelek, információinak a befogadásától, azaz a TUDATOS észlelői feldolgozó képességétől függ.

 




Kedves Hozzászólóm !
Most, jelen pillanatban eddig futotta időmből,  később folytatom a vázlatom felszerkesztését.  A folytatásról értesítelek. 
Szokásom a már feltett cikk kiegészítése.
Látogatásaid visszajelzéseként, érdeklődéssel várom további észrevételed, bejegyzését.



2013.03.05.

* * *


Kapcsolódó cikkek:

  1. rész - KINEK VAN IGAZA ? az Igazság és a Valóság természete,
- avagy a TUDAT kalandja az ÉLET

 

* * * * * * * * * * * * * *

Címkék: kaland kozmikus intelligencia kozmikus tudat lét máyá fátyol tapasztalás tudat tudat-szintek tudatosság élet

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu