Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A szeretet koldusai

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->

Minden nap, ahogy a város forgatagban járok, találkozom KOLDUSOKKAL. Vannak, akik személyesen próbálnak megszólítani minden olyan embert, akiről úgy gondolják adakozni fognak, vannak olyanok, akik csak kis táblára írják le, mit is szeretnének és bánatos kutya szemmel, vizslatják az ara járókat, s persze vannak olyanok is akik már fel sem néznek csak ülnek maguk elé meredve és várnak. Persze vannak egészen extrém esetek is, amikor valaki látványosan és minden képen hangosan siránkozik, de van, aki kereszteket vet, és a földet csókolja.

Amikor először találkoztam ilyen emberekkel akkor nagyon megrázott az Ő látványuk, sajnos ez ma már mindennapi s a legtöbb esetben én is csak fásultan megyek tovább. S talán ez azért van, mert tudom, látom, hogy az itt koldulók között is két nagy csoport létezik. Az első valami csapathoz, bandához tartozik, és tőlük elveszik a bevételüket. Nekik nem adok, mert úgy sem lesz az övéké. A másik nagy csapat az aki nappal koldul este pedig megveszi a borát, iszik hangoskodik, nekik megint nem adok, mert nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás.

De ma nem is róluk akarok beszélni, elmélkedni, hanem rólunk….

Rohanunk, több munkát bevállalunk, gyorsétkezdében eszünk, és egyre kevesebb időnk marad a személyes kapcsolatokra. Elmegyünk embertársaink mellett úgy, hogy nagyon sok esetben még az arcukba sem nézünk, minek, hisz úgysem ismerjük Őket, nem látván a mimikájukat, örömeiket, bánataikat, fájdalmaikat.

Este pedig leülünk a NET elé, levelezünk, közösségi portálokra járunk, keresünk barátokat, szerelmeket, ismerőöket. Na meg persze csetelünk. Próbálunk emberi kapcsolatokat szinten tartani, imitálni… S eközben elvesznek azok a plusz értékek, amik a kapcsolatokat emberivé és közvetlenné teszik. Lassanként elszegényedünk ilyen téren érzelmileg, s amire észbe kapunk már mi is koldusok leszünk. Persze nem ülünk ki a sarokra, nem koldulunk tömegközlekedésen, de ettől még koldulunk… Izgatottan várjuk a barátok ismerősök emiljeit, a beszélgetéseket a csevegő csatornákon, vágyunk a szeretetnek valami minimális, kötelezettségeket nem igénylő formájára. S észre sem vesszük a SZERETET KOLDUSAI, leszünk.

Egyre több embert látok, aki magában beszél mindenfelé a városban…. Ígyen sok bolond lenne…. Vagy ennyire nincsenek kapcsolataink, akikkel lehet egy jót beszélgetni?

Dolgozunk egyre többet, rohanunk csak azért hogy mi magunk is koldusok legyünk???

MEGÉRI????

Címkék: banda fásult fásultság gondolat gondolatok koldus maffia nyomor pénz szegénység szeretet társadalom város

Kapcsolódó cikkek:

  &quot;Befejezetlen múlt&quot;

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

domokos zsofia üzente 16 éve

hat ez valoban igaz, amikor peldaul egy mas orszagban vagy tavol a szereteidtol alig varod h valami hirt kapj toluk, es nagyon rossz erzes az h egyesek mindent megadnak maguknak olyan dolgokat is amikre valojaban nincs is nagy szukseguk, de azt nem gondoljak meg h ken adakozni is , igaz az a mondas h a tobbhoz tobb kell es h mindig az ad valamit akinek keves van, aki pedig volna amibol adjon, az ilyenrol nem gondolkozik.persze h fejlodik a vilag es mindenki a jolethez szokott? hat ez eleg szomoru, mert az a baj h nem gondoljuk magunkat a mas helyzetebe es szerintem barmikor kerulhetunk mi is ugyanoda, tudjatok&quot;Isten utjai kifurkeszhetetlenek&quot;.

Válasz

buzas timi üzente 16 éve

Köszönd meg a koldusnak, hogy lehetővé tette számodra az osztozás örömét!

Válasz

Kedves Gyerek üzente 16 éve

Nagyon jó kis írás! Én is fásultan megyek el a koldusok előtt! Sajnos vagy nem? Nem tudom

Válasz

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu