Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Hódolat a Nőknek - CHANSON A PÁRIZSI SZÉPASSZONYOKRÓL
by Flag Polgári Magazin on Sunday, October 10, 2010 at 3:25am

 

Szeress brit dámát: régi lordokutódját, szeplőst, kékruhást:vagy norvég lánnyal lesd a fjordokfölött az őszi szélzúgást:szeress szír asszonyt: lassú tánctólvonagló, lomha kéjű nőt, sápadt, görög szajhát Bizáncból,arany-termekben vénülőt:szeress nagymellű, lágy flamandot,ki untan s lagymatag mozog:nem csókol asszony úgy a földön,mint a párizsi asszonyok.

 

Keresd szláv hitvesed szemébenalkony táján a nagy talányt: ölelj cigánylotyót a réten,szeress arab nőt, perzsa lányt,borulj sudár, fehér hasára,mely hűs, akár a gyík hasa:hágj fel Madonnád ablakáralajtorján május éjszaka:hajolj mór rabnőd íriszére,hol zöldessárga fény lobog:nem csókol asszony úgy a földön,mint a párizsi asszonyok.

 

Utazz s hajózd be mind a tengert,kutass fel messze népeket,imádj kígyójárású berbert,kívánj nagylábú németet:várd hölgyedet brokátruhábanToledó őszi lombja közt,vagy kurtizán a Szuburában forgasson tejszín combja közt:szeress zsidólányt, búst és édest,mint május éji ó-borok:nem csókol asszony úgy a földön,mint a párizsi asszonyok.

 

JEGYZET:

Tudom, hogy vannak még ezerszám,örmények, lappok, négerek,sárgák, oly aprók, mint az öklöm,s mindig csak csókra éhesek,hinduk, litvánok, svédek, írek,bretonok, szerbek, angolok:de egy sem csókol úgy e földön,mint a párizsi asszonyok.

 

Faludy fordítás

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu