Kis türelmet...
Kakaós csiga
Hozzávalók a tésztához: 25dkg liszt
4dkg lágy margalin
3dkg kristálycukor
1 tojássárgája
2dkg élesztö
1cs. vaniliacukor
1 csipetnyi só
és reszelt citromhéj
Töltelék:
2 evökanál cukrozatlan kakaó
5 evökanál kristálycukor
Lekenéshez olaj
Elkészitése: az élesztöt futtasd fel egy kevés tejjel és cukkoral.
A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztö felfutott add a többi hozzávalóhoz , a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Gyurj egy lágy kelt tésztát.
Meleg helyen letakarva kelesszük kb: fél órát.
Töltelék. Ha a tészta megkelt nyujtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát olajjal. A jól összekevert töltélékkel szórjuk meg bőven a tésztát és tekerjjük fel mint a piskóta rolándot. Vágjuk öket 1,5 cm-re vastagságura és tegyük öket a sütöpapirral kibélet tepsübe 1-2 cm távolságra. Meleg helyen kb 15 percet még kelesszük.
Elömelegitett sütöben, 160-170 fokon kb:25 perc alatt süssük.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 33 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!