Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A kineziológiáról -

Tudományosan:

Manuális terápiára, a kínai gyógyászatra és a pszichoterápiás ismeretekre épülő, az izmok működésében mintegy „elraktározódott” élmény- és „sérülésbenyomatok” felderítésével foglalkozó speciális egészségmegőrző és gyógyító rendszer.

A kineziológia a mozgásról szóló tudomány. A görög kinezis = „mozgás” és a lógos = „tan” szavak összetétele.

Mivel a mozgás határozza meg egészségünket, betegségeinket, érzelmeinket, pszichénket, környezetünket és életutunkat, ezáltal a helyes mozgás javítja kapcsolatunkat önmagunkkal, embertársainkkal és a Teremtővel. A test „egy önmagát kiegyensúlyozó autonóm túlélési rendszer”, és ha ezzel az autonóm (akarattól független) túlélési rendszerrel kapcsolatot teremtünk, segítjük a test öngyógyító reflexét. Mindnyájan velünk született mozgásreflexszel rendelkezünk, melyet a légzés szabályoz. Minél inkább aktiváljuk testünk mozgásreflexét, annál jobban szolgálja szervezetünket, s tartja fenn valamennyi szervi funkciónkat. Ha energikus balansz módszerekkel és megfelelő gyakorlatokkal az autonóm mozgásreflexet erősítjük, akkor egyidejűleg az öngyógyító reflexet is segítjük – ez a test törekvése az egyensúlyra. Mivel minden izomnak van ellenpárja így az izmoknak harmonikusan össze kell dolgozniuk, mert csak így garantálhatják a jó mozgást. Ha az egyik megfeszül, akkor a másik ellazul. Ha valamely izom állandóan petyhüdt, akkor az ellenpárjának feszesebbnek kell lennie, hogy képes legyen kompenzálni a petyhüdtet, ezáltal válhat a testtartás féloldalasan torzzá, mely fájdalmat okoz -> hátpanaszt, migrént, légzési nehézséget, mely visszavezethető a tanulási és koncentrációs problémákra, a csúnya írásra.

Minden embernek fiziológiailag 100%-os energiapotenciálja van. Rendszerint ennek feléből élünk. Minél magasabb szintű energiából használunk életünkben, annál jobb helyzetben vagyunk ahhoz, hogy a szituációkat megoldjuk, a stresszt felismerjük és leépítsük. A test energiáját 100%-osan soha sem tudjuk felhasználni, mert állandóan stresszokoknak vagyunk kitéve, és ezen energiánk egy részét blokkolják. Ezen felül a test tartalékot is képez életveszély helyzetekre is.
Az izomtesztelés

Az izomtesztelés alapja az agy és az izmok közötti kölcsönhatás, kapcsolat. Az izomtesztelés során tapasztalt izomerő változás megbízható tájékoztatást ad a tesztelő (kineziológus) által feltett kérdésre. Izmaink lekapcsolnak - elgyengülnek - bármely kellemetlen érzés, emlék hatására. Mély szinten valamennyi tapasztalat benne van a test és agy memóriájában, és rendezésre vár. A kineziológiai izomteszt segítségével lehetőségünk van lehívni ezeket az információkat, felderíteni és kijavítani a működési zavarokat. A tesztelés során a kineziológus gyengéd nyomást gyakorol a tesztelt személy kinyújtott alkarjára. A kar vagy "erős tartás", vagy "elgyengülés" választ ad a feltett kérdésekre, az érzelmi vagy fizikai stressz tesztelésre. Izomteszteléssel direkt kérdéseket intézhetünk a kliens "belső tudásához", és egyenes igen/nem válaszokat kapunk.

Aranyosi Éva
kineziológus
Rendelő: KATI-VITAL Egészségszalon
1042 Budapest, József Attila utca 32-34.
Bejelentkezés: 06 30 637 2022
E-mail: kineziologia@invitel.hu

Címkék: beilleszkedési nehézségek család fiatal gyerek gyermek hangulatzavarok hiszti izomtesztelés kamasz kamaszok kezelés kineziológia kudarc különböző pszichoszomatikus betegségek lázadás lélek nevelés psziché pubertás pánikbetegség párkapcsolati problémák stressz szorongás tanulási nehézségek tapasztal terápia tinédzser élmény. érzés önbizalomhiány

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu