Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

2018 08 17 Bokor Nagy Tábor (Vép) Ébredések

https://www.youtube.com/watch?v=K2jqKOuQCUo

Közzététel: 2018. aug. 30.

Mi mindenre ébredhetünk rá! Most formabontó módon nem az előadás tartalmából idézek, hanem a felkérésből... mert ilyet ritkán kap az ember. Mélységes tisztelettel és meghatottsággal idézem azt a forrást, amelyből a jelen Dharma-beszéd született:

"Napjainkban rengeteg probléma forrása lehet a generációk közti szakadékok látszólagos átjárhatatlansága. Pedig minden életszakaszban van feladat, lehetőség, kihívás. Egymás megértéséhez rá kell látnunk, hogy életkorunktól függetlenül egy csónakban evezünk. (Ugyanaz az eredetünk, ugyanoda tartunk.) A generációs váltások is újabb születések. Ha sikerül egyre tudatosabban áteveznünk egyik életkorból a másikba, nyitottságunk a másik – máshol tartó – ember felé nem csökken, hanem nőni fog. És nőni kell a megértésnek is azáltal, hogy vagy már megtapasztaltuk, vagy meg fogjuk tapasztalni mindazt, amit a másik generáció egyes tagjai élnek át.

Hiszünk abban, hogy Isten országának építése, embertársaink megsegítése és a jó kiterjesztése ebben a világban elsődleges feladatunk. Ez a munka leginkább akkor lehetséges, ha felébred tudatunk. Fontos, hogy gyökereink, vallásunk szellemi tartalmai előbb-utóbb a “gyermeki ismétlésből” “felnőtt hitté” alakulhassanak át. Vallási hovatartozásunktól függetlenül fel kell ébrednünk, hogy belső erőforrásunkra, Istenre rátalálva, belső meggyőződésből, nap mint nap cselekedjünk. Valósítsuk meg mindazt, amire ráébredtünk!

Mert végső soron egymás segítése a cél. Sem a megtapasztalás, sem a hit nem átörökíthető. De a nyitottság, megértés és egymás felé tett cselekedetek áthidalhatják mind a különböző vallásokból fakadó, mind a különböző generációk közti látszólagos szakadékokat."

Köszönet Zsuzsának, a többi szervezőnek, valamint minden résztvevőnek a szeretetteljes fogadtatásért, a kitűnő figyelemért és a mélyreható kérdésekért.

Címkék:  

Kategória: Tudomány, technika

Látta 79 ember.

Vágólapra másolás

Értékeld!

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu