Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

http://baratno.com/view.php?arclid=2009120302

 

Sütés nélkül                                                                                  Madarász Ildikó

 

Gesztenyés tekercs

 

tésztához: 25 dkg darált keksz, 18 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 0.5 dl rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 2 kiskanál kakaópor

A krémhez: 25 dkg gesztenyemassza, 12 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1-2 kiskanál rum, kb. 10 dkg csokoládé a bevonáshoz.

 

Elkészítés: A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk. Akkor jó, mikor a cukor elolvadt benne, szinte össze kell gyúrni.

A felengedett gesztenyemasszát villával összetörjük és a margarinnal, a cukorral, a rummal addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad. (én pár másodpercre beteszem a mikróba, meglangyosítom, mert így könnyebben elolvad a cukor, és könnyebben össze lehet dolgozni is.)

Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítjük, és a kekszmassza felét 20x25-ös téglalappá formáljuk, nyomkodjuk. A töltelék felét rásimítjuk, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset ugyanígy készítjük el, majd legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval vékonyan bevonjuk. Ecsettel a legkönnyebb vékonyan csokizni.

Konyharuha helyett sokkal egyszerűbb sütőpapírt használni, azon kinyújtani és azzal feltekerni.

Aki nem szereti a túl édes dolgokat, ne tegye bele az írt cukormennyiséget, mert szerintem túlzottan édes!

 

Sütés nélküli almatorta

 

Hozzávalók: 1 kg alma, babapiskóta, 2 csomag vaníliás pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé.

 

Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.

A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinport elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerint cukorral, fahéjjal, és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik (picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.

Mikor kihűlt felverünk kb 1,5-2 dl (HULALA) tejszínt, és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk, vagy csokis tortadarát szórunk.

Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!

 

Morgós csúcs

 

Hozzávalók: 20 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor, 8 dkg margarin, esetleg egy kevés tej. A forgatáshoz kristálycukor.

A gesztenyés töltelékhez: 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 5 dkg. porcukor, 15 dkg. darált háztartási keksz, 10 dkg vaj, egy kevés rum

Egyéb: kézi citromfacsaró, meggy vagy cseresznye befőtt.

 

A kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, a vajjal, ha kell, egy kevés tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel, kb. 25 db kis gombócot formálunk belőle, amiket kristálycukorban meghempergetünk.

A felengedett gesztenyemasszát, a porcukorral, a keksszel, a puha vajjal és egy kevés rummal összedolgozzuk.

A kekszes diógombócokat egyenként egy felfordított citromfacsaró üregébe töltjük, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk hasonlóan ahhoz mikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy kimagozott meggyet. a gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk) könnyedén kiütjük a formából. így kapjuk a kis csúcsokat, ami kívül diós, belül gesztenyés.

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu