Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

. Heinicke munkásságának köszönhetően amerikai és japán tudósok is elkezdték vizsgálni a noni gyümölcsöt. Lépésről lépésre fedezték fel e rendkívüli gyümölcs titkait. Íme a vizsgálatok XX. század ’80-as éveinek elején és ’90-es éveinek végén publikált eredményei:

  • 1990-ben Metzben (Franciaország) kutatók kimutatták, hogy a noni fájdalomcsillapító hatása eléri a morfium erősségének 70 %-át.

  • 1993-ban a noniban szkopoletint és szerotonint, később pedig melatonint is találtak. Felfigyeltek arra, hogy ezek a hormonok együttesen hatnak, és a xeroninnal együtt enyhítik a feszültséget, stresszoldó hatásuk van, szabályozzák az alvásciklust és a menstruációs ciklust, javítják a hangulatot, valamint segítik a sejtregenerálódást.

  • A ’90-es években amerikai kutatók észrevették, hogy a noni serkenti egy nagyon fontos hormon, a kortizol termelését a szervezetben. A kortizol allergiaenyhítő, méregtelenítő, és gyulladásgátló hatásáról ismert, valamint arról, hogy szabályozza a szénhidrátok feldolgozását, ami nagyon fontos a túlsúlyos emberek számára.

  • Japán kutatók antrachinokat választottak ki a noniból – olyan keserű anyagokat, amelyek antibakteriális és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkeznek, valamint szabályozzák a bélműködést. Dr. Gerson, new yorki orvos, észrevette, hogy az említett anyagok nagy segítséget jelentenek a szívizom és az emésztőrendszer bakteriális fertőzéseinek (pl. hasmenés) gyógyításában.

  • 1992-1995 között az Amerikai Rákkutató Egyesület (American Association for Cancer Research) évente megrendezett kongresszusain beszámoltak arról, hogy a noni pozitívan befolyásolja a rákban szenvedő betegek állapotát. Az egyik beszámolóban (1993-ból) japán tudósok a Tokiói Orvostudományi Intézetből és Egyetemről leírták a damnacanthal működését. Szerintük ez a bonyolult elnevezésű noni-komponens hatást gyakorol egyes prekancerogén sejtekre (azon sejtek, melyek rákos sejtekké alakulhatnak át). A damnacanthal lassítja a sejtosztódás folyamatát, ezáltal fennáll annak a lehetősége, hogy az említett sejtek visszanyerjék szabályszerű funkciójukat.

  • 1992-ben Dr. Isabelle Abbott – amerikai botanikai szakértő – előzetesen elvégzett vizsgálatokat követően megállapította, hogy a noni alkalmazható a magas vérnyomás, a cukorbetegség, és a rák gyógyításában.

  • Dr. Joseph Betz – az Amerikai Élelmiszerkutató Centrum munkatársa – egyik tudományos dolgozatában kifejtette, hogy a noni segít csökkenteni az allergiás tüneteket, fájdalomcsillapító és nyugtató hatású.

  • 1997-ben Dr. Neil Salomon – az élelmiszerkutatás kiváló szakértője, amerikai elnökök és kormányzók egészségügyi tanácsadója – elkezdte vizsgálni a Morinda citrifoliát. Több mint ötven amerikai tudósok által készített jelentést és kb. száz nonit alkalmazó beteg beszámolóját tanulmányozta. Ezek alapján kimondta, hogy a noni gyümölcslé segítséget jelent az I. és II. diabetikus kategóriába tartozó cukorbetegeknek. Hasonló következtetésre jutott Dr. Mitchell Tate, az amerikai St George-beli Civilizációs Betegségek Kutatóközpontjának igazgatója. Kutatásai igazolják, hogy a noni csökkenti a mértéken felüli cukrot a vérben.

  • Doktor Salomon észrevette, hogy a noni elsősorban az általános állapotot javítja, pótolja az elvesztett energiát, javítja a koncentrációs képességet és serkenti az agysejtek működését. Ezen kívül enyhíti a gyötrő fájdalmakat is.

  • Dr. Anne Hirazumi – amerikai kutató, a farmakológia doktora – doktori disszertációját a noninak szentelte. Vizsgálatai szerint a noni aktivizálja az immunsejteket. 66 alkotórészt elemzett a Morinda citrifolia 100 aktív összetevője közül és igazolta, hogy szinergetikusan – egymás hatását erősítve – hatnak.

A NONI-t protein- és enzimbombának is hívják. Több mint száz aktív, jótékony élettani hatású komponense van.

 

 


Címkék: noni juice

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu