Kis türelmet...
Hozzávalók:
a tésztához: 5 tojás, 100 g kristálycukor (én barna cukorral csináltam), 1 csomag vaníliás cukor, 100 g rétesliszt, 20 g kakaó, 5 ml rumaroma, kevés vaj a kikenéshez.
a vajas krémhez: 100 g kristálycukor, 1 dl forró víz, 3 tojássárgája, 250 g vaj, 150 g keserű csokoládé
Elkészítése:
tészta-4 tojás sárgáját habosra kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, aztán hozzáadjuk a fennmaradt 1 egész tojást és tovább keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet,meg a felvert tojás fehérjét és végül a pár csepp rumaromát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe símítjuk és előmelegítertt sütőben 180-200 fokon megsütjük kb. 10 perc alatt.Mikor megsült,kivesszük a tepsiből, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
Krém- a cukrot elkeverjük a forró vízben aztán ezt a cukros szirupot óvatosan ráöntjük az elkevert tojássárgákra és addig keverjük,amíg el nem hűlik. Ezután belekeverjük a vajat és krémesre keverjük.Végül hozzáadjuk a 100g felolvasztott és kihűtött csokoládét és jól elkeverjük.
A kihűlt tésztát benedvesített konyharuhára tesszük és rákenjük a krém felét, majd óvatosan feltekerjük a tésztát. A másik felét a tekercs tetejére kenjük.A fennmaradt 50 g olvasztott csokit a tetejére csogratjuk. Hűtőbe rakjuk legalább 3 órára.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 786 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!