Kis türelmet...
Üdítős szelet: 6 tojássárgáját, 6 evőkanál cukorral habosra kavarunk,majd fokozatosan hozzáadunk 4 evőkanál lisztet; 2 evőkanál kakaóval, 1 csomag sütőport egy 1/2 csomag olvasztott margarint.A 6 tojás fehérjét habnak fölverjük s a kapott masszához keverjük. Közepes lángon sütjük.
Túrókrém: 25 dkg margarint,20 dkg porcukorral habosra keverünk,majd 25 dkg túrót adunk hozzá.A krémet a kisült tésztára kenjük.
7 dl szénsavas narancs üdítőt 2 csomag vaniliás pudinggal megfőzünk,amikor langyos a krém,a tészta tetejére rakjuk.
A tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni s ha már teljesen kihűlt csak akkor szeleteljük.
Mézes tészta:
Tésztához:60 dkg: lisztet 15 dkg:margarinnal elmorzsolunk,hozzáteszünk 2 db: tojást,18 dkg porcukrot,5 evőkanál mézet,5 evőkanál tejet,1 mokkáskanál szódabikar bónát,6 dkg: kakaót és 1 csomag sütőport.Összegyúrjuk,4 részre osztjuk és kinyújtjuk.A kikent tepsibe külön-külön megsütjük előmelegített sütőben;kb:10 percig sütünk 1 lapot.
Krém: 7 dl: tejet felforralunk, 5 evőkanál lisztet és 4 tojássárgáját kevés tejjel elkeverünk,majd a felforrt tejben sűrűre főzzük.
25 dkg: margarint 25 dkg:porcukorral és 1 csomag vanilíás cukorral habosra keverünk,majd a krémmel összedolgozzuk.
Megtöltjük a lapokat a tetejére 10 dkg:csokoládét reszelünk és másnap szeleteljük.
Hogy a tojás fehérje se menjen kárba,egy kicsit felverjük ( nem keményre! ) és a krémhez keverjük.
Apró sütemény:
40 dkg:vaj,
40 dkg: cukor,
40 dkg: liszt,
ízlés szerint só,
1 sütőpor,
1 vaniliás cukor,
2 egész tojás.
Dolgozzuk össze a vajat és a cukrot ( keverjük habosra ).Adjuk hozzá a 2 felvert tojást és a vaniliás cukrot s alaposan kavarjuk össze. Utánna adjuk hozzá a sót,és a lisztet amiben a sütőport elkevertük.
Mostmár nem kavarjuk hanem gyúrjuk,ha túl puha lenne tegyünk hozzá még egy kevés lisztet.
Nyújtsuk ki,és csillag alakú formával szaggassuk ki,kivajazott tepsibe rakjuk bele,a tetejét kenjük meg tojással,és előmelegített forró sütőben süssük meg.( körül belül 20 perc).
Tepertős csiga:
1/2 kg: liszt,
1-2 deci tej,
1 élesztő,
1 kávéskanál cukor,
2 tojás,
30 dkg: darált tepertő,
1 margarin.
-Az élesztőt felfuttatjuk.A lisztet tálba öntjük,bele tesszük az 1 deci meglangyosított tejet,a felfuttatott élesztőt.
-A maradék 1 deci langyos tejben elkeverjük a tojásokat,kevés sót,és a margarint ( a margarinból annyit hagyjunk amivel a tepsit kikenjük ) a cukrot se felejtsük hozzá adni.A liszthez adjuk,és fényesre hólyagosra dolgozzuk.Letakarjuk,meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
-A megkelt tésztát lisztezett deszkán nagyobb téglalapra nyújtjuk-húzogatjuk,megkenjük a tepertőkrémmel,és csigaszerűen feltekerjük-3-4 cm-es darabokra vágjuk,vágott felükre fordítva a kikent tepsibe sorakoztatjuk,letakarjuk,és addig kelesztjük,amíg csak kitöltik a tepsit ( 20 perc )
-A sütőt előmelegítjük,aljára beteszünk egy forró vízzel félig telt lábast.A jól kelt tészta sütéséhez gőz kell !
Középső bordamagasságon aranybarnára sütjük ( 55-60 perc )A tepsiben hagyjuk kihülni.
-;Ha a tepertő nehezen kenhető,kissé langyosítjuk fel.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!