Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Sós Baltazár írása

A hosszú élet egyik titka a nyitottság az új élményekre. Nemrégiben lehetőségem volt egy felejthetetlen erdélyi kiránduláson részt venni, melynek során nem csupán a táj szépségében gyönyörködhettem, de betekintést nyerhettem a parajdi sóbánya lenyűgöző birodalmába is. A parajdi só ősi kincs, melyet a Kárpátok mélyén rejlő ősi tenger őriz évmilliók óta. Ez a különleges só nem csupán ízesíti ételeinket, de egyedülálló ásványi összetételének köszönhetően számos jótékony hatással is bír.

 

Visszatérés a gyökerekhez

Parajdon töltöttem a gyermekkoromat, és büszkén vallom magam sóbányásznak, hiszen hosszú éveken át dolgoztam a bánya mélyén. A kirándulás során nosztalgikus érzések kerítettek hatalmukba, ahogy bejártam a ismerős utcákat és épületeket. A bánya bejáratához érve tisztelettel és hálával emlékeztem vissza a bányabeli munkatársaimra és a közösen eltöltött időkre.

A sóbánya varázsa

A Parajdi sóbánya nem csupán egy bányászati létesítmény, hanem egy lenyűgöző természeti csoda is. A sókristályokkal borított falak, a hatalmas üregek és a tiszta levegő egyedülálló atmoszférát teremtenek. A bánya gyógyhatású mikroklímája enyhíti a légúti panaszokat, erősíti az immunrendszert, és hozzájárul a testi-lelki regenerálódáshoz.

A múlt és a jelen találkozása

A kirándulás során nem csupán a bányát jártuk be, de ellátogattunk a Szejkefürdőre is, ahol a gyógyvizekben merülve pihenhettük meg. A helyi kézműves vásáron pedig egyedi, kézzel készített emléktárgyakat vásárolhattunk.

Összefoglalás

Az erdélyi kirándulás és a Parajdi sóbánya meglátogatása egy felejthetetlen élmény volt, mely során feltöltődtem energiával és inspirációval. A táj szépsége, a bánya varázsa és a helyi emberek kedvessége örökre az emlékezetembe vésődött.


Bátorítok mindenkit, hogy fedezze fel Erdély csodáit és látogasson el a Parajdi sóbányába, hogy maga is megtapasztalhassa a varázslatos atmoszférát és a gyógyító mikroklímát.


Tippek a kirándulóknak:

  • A bánya látogatására kényelmes ruha és cipő javasolt.
  • A bánya belsejében hűvös van, ezért érdemes egy melegebb pulóvert is vinni.
  • A bánya területén fényképezni engedélyezett.
  • A bánya bejáratánál ajándékbolt található, ahol sóból készült termékeket vásárolhatunk.

Köszönöm a figyelmet!

 

Sós Baltazár, a bütykölés és javítgatás Mestere Vácról


További információk:

 

Kérlek, osszd meg velem a Te erdélyi kirándulásodról szóló emlékeidet a hozzászólásokban!

 

Címkék: bányászati emlékek erdély erdélyi kirándulás parajdi sóbánya történelem utazás

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu