Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A hosszú élet titka?:)

 

Már fiatalon érdeklődtem minden olyan dolog iránt, amelynek valamilyen módon kapcsolata volt a mechanikával és az eszközökkel. Az édesapám műhelyében nőttem fel, ahol sok időt töltöttem vele, és figyeltem, ahogy ügyesen megjavítja a különböző eszközöket. Talán éppen ezért kezdtem el hamar érdeklődni a dolgok szerkezetével kapcsolatban és elkezdtem saját magam kísérletezni.

 

Aztán eljött az az idő, amikor a háború miatt szolgálnom kellett a hadseregben. Az egyik legfontosabb tanulság, amit ebből az időszakból levontam, az volt, hogy milyen fontos a javítás és a fenntartás. Még a legrosszabb helyzetekben is megtanultam, hogy mennyi mindent lehet helyrehozni, ha csak van hozzá kellő akaraterő és alázat a munkához.

 

A háború után hazatértem Vácra, és egy kis műhelyt rendeztem be magamnak a garázsban. Ez lett az én kis szentélyem, ahol a kreativitásom szárnyalhat, és újra összerakhatom az élet apró darabkáit. A szomszédok is megtudták, hogy itt vagyok a segítségükre, ha valamilyen javításra szoruló tárgyuk van. Így kezdődött a hírverés, és egyre többen kerestek meg különböző feladatokkal.

 

A bütykölés és javítgatás igazi kihívást jelent számomra, és minden egyes eszköz vagy gép, amelyet sikerül újra életre keltenem, újabb elégedettséggel és boldogsággal tölt el. Az idő múlásával egyre többet tanultam, és a modern technológia fejlődésével a feladatok is egyre változatosabbak lettek. A régi szerkezetek mellett most már a modern elektronikai eszközök és gépek javításában is jártasságot szereztem.

 

Hosszú életem során megértettem, hogy a bütykölésnek és javítgatásnak mélyebb jelentése van számomra. Ez a tevékenység segít abban, hogy a környezetemben lévő dolgokkal törődjek, az értéküket meglássam és tiszteletben tartsam. Ahelyett, hogy minden elromlott tárgyat kidobnánk és újat vásárolnánk, fontos megtanulnunk, hogy sok esetben még életet lehelhetünk bele a régi dolgokba, újrahasznosíthatjuk őket, és ezzel kevesebb szemetet termelünk.

 

Ha valami meghibásodik, ne hagyjuk, hogy azonnal elkedvetlenítsen minket. Tegyük meg az első lépést, próbáljuk meg megérteni a hiba okát, és lássuk el a szükséges törődéssel és odafigyeléssel. Az így megmentett tárgyak értékesek lehetnek nemcsak anyagilag, hanem emlékeink és élményeink szempontjából is.

 

Bízom benne, hogy ez a rövid bejegyzés rávilágított arra, mennyire fontos számomra a bütykölés és javítgatás, és hogy ezen keresztül is szeretném hozzájárulni a fenntarthatóbb és környezettudatosabb világhoz. Ha bárkiben felkeltettem az érdeklődést vagy inspirációt, hogy kipróbálja magát ezen a területen, úgy érzem, elértük a célunkat.

 

Köszönöm, hogy elolvastátok a blogbejegyzésemet. Ha van valami, amit szívesen megjavítanátok, de nem tudtok hozzájutni a szükséges információkhoz, vagy csak szeretnétek megosztani saját tapasztalataitokat, ne habozzatok hozzászólni! Mindig örömmel veszem az új kihívásokat és a közösségemmel való interakciót.

 

Üdvözlettel:

Sós Baltazár, a bütykölés és javítgatás Mestere Vácról

Címkék: bütykölés hosszú élet titka javítgatás

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu