Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 network.hu

 

Polianthes Tuberosa (Tubarózsa)

 

Polianthes Tuberosa The Pearl By Sever Banks Photo Album.21

 

     Polianthes tuberosa (tubarózsa) egy évelő növény, lágyszárú, amelynek szára a növények föld alatti bulbiform, hosszúkás, húsos, hártyás tunikák védve, világosbarna, őshazája Mexikó.

     A szár egyszerű, kerek, egyenes, teljes, és az átlagos mérete elérheti közötti hosszúságú 80 cm - 100 cm- és a virágot sűrűsége a tetején körülbelül 30 cm hosszú, illetve nagy, ami elérheti hossza 100 cm - 120 cm magasság, és a virágot sűrűsége a tetején körülbelül 40 - 45 cm hosszú.

     A levelek, a legtöbb vizes élőhelyek nem hajszálakat, lineáris, a hőhullám, éles és hosszú, és a szárak keskenyebb és rövidebb.

     A virágok nagyok, fehér, egy-vagy kétágyas, nagyon illatos, szinte Sesi egy vagy két, együtt egy kis felleveleken, rendezett egy laza kalász csúcs törzs, periantul kevés húst, egy tölcsér alakú, lekerekített 6 szegmens. Virágzik júliustól - októberig.

network.hu

     Tubarózsa szorozzuk izzók cseréje, amelyről bebizonyosodott közelében Jordi florifer számában 1-3 darab, amely egy korábban virágzó kultúra használható jó eredménnyel és a következő bulbili érhet el akár 40 darab növényi és amely, attól függően, méret, elfér az űrlapot hagymák virágoznak első kultúra évétől kezdve.

     A felszín alatti víztestek, mivel érzékeny a fagyra, tekintve hazánkban, tárolják télen felett és tavasszal (március végén vagy április elején - miután a talaj felmelegedett !), ültetnek miután egyértelmű eltávolítják minden a megmaradt ősszel gyökerek és bulbili.

     Optimális távolság a 25 - 30 cm x 25 - 30 cm ültetés és 10 cm-es mélység, ahol a lakosság száma mintegy 100.000 db. növény hektáronként. Bulbili ültetnek gyakrabban. Ültetés után gyakrabban lőcsőlni majd miutan levelek jelennek meg kicsit de rendszeresen az egész vegetációs időszakban. Nem támogatja lúgosság.

network.hu

     A virágzás következik be körülbelül ültetés 3 - 4 hónap múlva. Nem boldogulhatnak mindig a következő évben.

     Mivel Tubarózsa érzékenyek a környezeti tényezők, úgy döntünk, hogy kissé termesztési áteresztő talajok, jól hízott a régi mranica/trágyával, jó tájékozódás és kiállítás, és védett a légáramlatok. Agyag és agyagos-homokos talajok, közötti pH 6,5-7,5 jó szellőzése és vízelvezetés a legjobb a tubarózsa termesztésére .

     A talaj kell gazdag szerves anyag (kiváló eredményeket 10 - 12 tonna FYM hektáronként), és továbbra is elegendő nedvesség a jó növekedéshez.

network.hu

     Gyűjtsön be, amikor a fele a virágok virágja nyílt. Tud növekedni az edényben is, az apartmanokbana vázában vagy mint a vágott virág. Nekik tetsző edények amelyek átmérője 13 cm - 15 cm-es, hőmérséklet 15 - 21 *C a jó fejlődéshez.

     A virágok és a hagymák mellett a jó kereskedelmi értéke az illóolajok kivont tubarózsa széles körben használják illatszeriparban is. A Tubarózsa illatú szerepelt a híres egzotikus parfümök, beleértve a „Poison” (Christian Dior és a „Chloe” (Karl Lagerfeld). Amint azt az Indiai név "Rajanigandha" ( "rajani = ma este, gandha = illat) kiadja bájos parfüm éjjel.

network.hu

     Tubarózsa termesztenek Európában csak a XVI században, főleg az erős és csábító illata. Továbbá, illóolajok nyert virágok találja hasznosnak a testet fokozza a kreativitást és indukciós állapotban béke, azért van az egyik legdrágább és ritka.

     Úgy tűnik hogy az aztékok gyógyítókat használt a tubarózsa virágok, különösen azok gyulladáscsökkentő és görcsoldó tulajdonságokkal rendelkezönek.

Címkék: tubarózsa (polianthes tuberosa)

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu