Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Bizonyára nagyon sok emberben felmerült már a gondolat, hogy milyen összefüggés lehet a vonzás törvénye és a karma, azaz a sors törvénye között. Mi a szerepe a szabad akaratnak, mit jelent egyáltalán? Meddig terjed a tudatosság? Valóban bármit elérhetek, amit elgondolok és hiszek benne, vagy azért a karma törvénye határt szab a vágyaimnak és bizonyos keretek közé szorítja?

 

 

Címkék: karma vonzás

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

kósa csilla üzente 14 éve

http.//www.tudatosgondolkodas.hupont.hu


http://gondolatainkteremtoereje.blogspot.com/

Válasz

kósa csilla üzente 14 éve

Forrás: Vikipédia

Mit jelent a karma törvénye?

A karma törvénye szerint minden cselekedetünk egy annak megfelelő következménnyel jár, illetve minden, ami történik a világban, az maga egy következmény, vagyis valamilyen oknak az okozata. A karma tágabb értelemben cselekedet, tett, mű. Minden tényezőre vonatkozik, ami a világban történik, és következménnyel jár. Vonatkozik az akciókra, reakciókra, általában a világ törvényei által irányított aktív természeti folyamatokra, eseményekre, az élettelen létezők hatásaira, az emberi és állati cselekvésre, de az embernél fejlettebb, magasabb szinten álló lények, istenek, szellemek megnyilatkozásaira is. Minden aktivitás, azaz ok okozatot szül, és minden ok előzőleg létrejött okozatból eredeztethető. Így jön létre az ok-okozati összefüggések végtelen hálózata.

A karmát nem szabad összekeverni a sorssal, de az eleve elrendeléssel, és az újraszületés tanával sem. Ezek mindegyike önmagában más jelentéssel bír, bár az újraszületés (reinkarnáció) tanának fontos része a karma.

Válasz

kósa csilla üzente 14 éve

A karma törvénye és a vonzás törvénye nem zárják ki egymást. Nagyon is együttműködnek és nagyon jól kiegészítik egymást. A karma törvénye nem a lélekvándorlást jelenti. Függetlenül attól, hogy vannak-e előző és következő életeink, a karma törvénye egyszerűen az ok-okozat törvénye. Persze sokan ezt az ok-okozat törvényét nem csak egy életre vonatkoztatják, ami szerintem elég logikus is, de ha nem hisz valaki a lélekvándorlásban, a karma törvénye akkor is működik, csak akkor egyetlen egy életre vonatkoztatva.
A szabad akaratot sem zárja ki a karma törvénye. Valóban én vagyok a felelős önmagamért, és a gondolataimért.
A karma törvénye nem az eleve elrendeltséget jelenti, csak annyit mond, hogy a tetteinknek következményei vannak, amely következmények (okozatok) visszahatnak ránk.
Lehet tudatosan is cselekedni, ahogyan lehet tudatosan gondolkodni. Sőt ez a cél, így saját magunk iránjyíthatjuk tetteinket, gondolatainkat.
Mind a karma törvénye, mind a vonzás törvénye a bumeráng elve szerint működik. Tetteink, gondolataink visszahatnak ránk. Tehát nemhogy kizárnák egymást, nem hogy szembemennének egymással, hanem nagyon is együttműködnek, mondhatnánk azt is, hogy azonosak (a bumeráng elv miatt).
De egyvalami mégis megkülönbözteti őket. Ez a valami pedig abban áll, hogy míg a karma törvényét az ok-okozat törvénye, azaz a kauzalitás törvénye működteti, addig a vonzás törvénye a hasonló a hasonlót vonz alapján, tehát a hasonlóság elve alapján, azaz analógiásan működik.
Tehát különbséget kell tennünk az ok-okozat törvénye és a vonzás törvénye között. A vonzás törvénye nem azonos az ok-okozat törvényével. Az ok-okozat törvénye a karma törvénye, míg a vonzás törvénye az analógiák törvénye. Viszont kétségtelenül igaz, hogy mind a kettő a bumeráng elve alapján működik.

Válasz

kósa csilla üzente 14 éve

Szerintem a lenti vers nagyon jól kifejezi a karma és a szabad akarat viszonyát. A vers szerint a sorsodat nem, csak a hozzávezető utakat tudod befolyásolni, megválasztani. A sorsunk tehát bizonyos mértékig adott. Vannak bizonyos feladatok, amiket meg kell oldani, el kell jutni, meg kell élni, találkozni kell bizonyos helyzetekkel, emberekkel.
Tulajdonképpen az ember nem kerülheti el a sorsát.
De az is igaz, hogy én is alakíthatom a sorsomat, a szabad akarat értelmében, tudatos döntéseim által. De mégis, - és ez nincs ellentétben az előző kijelentésemmel - a sorsunk bizonyos értelemben adott. Vannak helyzetek, események, emberek akikkel találkoznunk kell. Meg kell élni helyzeteket, meg kell tapasztalni dolgokat.
A szabad akarat úgy nyilvánul itt meg, hogy a gondolataid által hogyan viszonyulsz egy adott helyzethez, amit ki kerülni nem tudsz.. Te döntesz, hogy hogyan fogadsz egy eseményt. Pozitívan, vagy negatívan állsz-e hozzá.
Továbbá a szabad akarat által valóban lehetőségünk van bizonyos keretek között mozogni (és ez egy elég széles keret), alakítani sorsunkat, de csak bizonyos keretek között, épp amiatt, hogy sorsunk adott.
Osho szintén nagyon jól szemlélteti a sors törvénye és a vonzás törvénye közötti üösszefüggést. Ő azt mondja, hogy bizonyos feladatokkal, lehetőségekkel születünk le a földre. Ezeket meg tudjuk oldani, ki tudjuk bontakoztatni, ha akarjuk, de az sem törvényszerű, hogy kibontakoztatjuk őket. Képzeljük el, hogy ezek a feladatok, lehetőségek egy tarsolyban vannak. A tudatos gondolkodás, a szabad akarat lehetővé teszi számunkra, hogy azokat a feladfatokat oldjuk meg, amelyeket akarunk, azokat a lehetőségeket használjuk ki, amelyeket akarunk. De a szabad akarat révén mindenki csak a saját tarsolyában lévő dolgok közül tud megvalósítani! Ha nincs a tarsolyodban egy adott lehetőség, amit akarsz, azt nem is fogod tudni bevonzani, hiába is szeretnéd.
Tehát szerintem, ahogy Osho is mondja, a karma törvénye nem megy szembe a vonzás törvényével. Nem ellentétesek, nem zárják ki egymást.
Mindkettő létezik. Mindkettő egy univerzális törvény, amelyek jól kiegészítik egymást. Mert minden, mindennel összefügg!
A vonzás törvénye értelmében, ha negatívak a gondolataid, akkor a tarsolyodból a negatív dolgokat fogod bevonzani, de ha pozitívak a gondolataid, akkor a pozitív dolgokat.
Tulajdonképpen a vonzás törvényének tudatos alkalmazása hozzásegíthet ahhoz, hogy a sorsod a lehető legpozitívabb kimenetelű legyen.

Válasz

kósa csilla üzente 14 éve

Az idő-fa
Jelen életed Idő-fája a karmád.
Akkor sem változna, ha akarnád.
Születésed az Idő-fa törzse,
Jövőd a koronája, múltad a gyökere.
A múlt tettei így hatnak a mára.
Az élet útja feljutni a legfelső ágra.
De hogy melyik ágon juss fel,
Azt te választod ki, te döntheted el.
Napról napra haladsz előre,
De nem láthatod, hogy mi vár jövőre.
Lehet gyenge az ág, letörik, visszavet,
Lehet tévút, mely sehova sem vezet.
Néha visszatérsz az előző ágra,
Hogy utad mégis felvezessen a koronára.
Tetteid, mint esőcseppek a gyökerekre hullnak.
Így életed tettei befolyásolják az utat.
Ha tetteid helyesek: a faág erős és megtart,
Ha helytelen: a faág eltörik, megakaszt.
Ahogy nő a fa, sokasodik az ága,
Változik, átalakul az utak elágazása.
Sorsod így adott, mégis irányíthatod,
Tiszta tettekkel múltad tévedéseit megválthatod.







Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu