Kis türelmet...
Volt 30 dkg hagyományos pácolású főtt sonkám, amit én főztem meg a napokban vöröshagymával, fokhagymával, babérlevéllel, egész borssal, ez volt az egyetlen gyorsan beépíthető húsféle a hűtőmben. A kisfiam rizspárti, így abban gondolkodtam, milyen módon házasíthatnám össze a rizst a főtt sonkával.
30 dkg arborio rizst kevés libazsírban enyhén megpirítottam, majd felöntöttem 8 dl enyhén sós vízzel. 20 perc alatt krémesre főztem, kicsit szárazabbra, mint a rizottó. Volt egy doboz görög joghurtom, ezt felöntöttem 2 dl tejszínnel, adtam hozzá két tojássárgáját, kicsit megsóztam és elkevertem. A sonkát felkockáztam, egy nagy fej apróra vágott vöröshagymával libazsíron átpirítottam. Sóztam, borsoztam. A tojásfehérjét egy csipet sóval majdnem kemény habbá vertem. A rizst elkevertem a tejszínes krém felével, és libazsírral kikent cserépedénybe töltöttem. Ráhalmoztam a hagymás füstölt sonkát, meglocsoltam a maradék krémmel és 180 fokos sütőben 20 percig sütöttem. Megszórtam 10 dkg füstölt sajttal, és 10 percig sütöttem, amíg sajt ráolvadt, egy kicsit megpirult.
Kategória: Család, gyerek
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 94 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!