Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

,,Halljátok csak - kezdte tanítását. Kiment a magvető vetni. Amint vetett, némely szem az útfélre esett. Odaszálltak az (égi) madarak és fölcsipegették. Némely meg köves helyre esett, ahol nem volt elég földje. Csakhamar kikelt, mert nem jutott mélyen a földbe. Amikor a nap magasabbra hágott, megperzselődött és gyökér híján elszáradt. Némely pedig tövisek közé hullott. Amint a tövisek felnőttek, elfojtották és nem hozott termést. A többi pedig jó földbe hullott, kikelt, felnőtt és harmincszoros, hatvanszoros, sőt százszoros termést hozott. Akinek füle van, hallja meg - fejezte be szavait."
(Mk 4,3-9)

"A szeretet kegyelem, de gyümölcse annak is, ahogy e kegyelemmel bánunk. Így minden vetőmag ajándék. Napsütésre, termékeny táptalajra, vízre, állandó emberi gondozásra van szüksége, hogy fel tudjon nőni és gyümölcsöt tudjon hozni. A vetőmag csak akkor tud természetes módon növekedni és kibontakozni, ha minden feltételt megteremtenek hozzá.
A szeretetnek ugyanez a törvénye, mert ez az a vetőmag, amelyet Isten a szívünkben ültetett el. Isten szerette az embert, még mielőtt megszületett volna. Szerette már akkor, amikor létezésének még csak lehetősége állt fenn. Isten már akkor szeretett minket, mikor még senki sem sejthette, vagy tudhatta, hogy egyszer majd a világra jövünk. Szeretete emelt ki minket az örök semmiből, és hagyott mély nyomokat szívünkben. Szeretetének magját hordozzuk szívünkben, s ezért minden embernek már születésekor mélyen a szívében gyökerezik a szeretet utáni vágy. A vetőmaghoz hasonlóan a szeretetnek is a növekedés a törvénye, virágoznia és érnie kell, hogy gyümölcsöt hozzon. Ahogy a növénynek naponta szüksége van talajra, vízre, napra, ugyanígy a mi szeretetünknek is naponta van szüksége Isten áldására, kegyelmére és szeretetére. Ez az Élet törvénye. Sok ember élete kiszáradt ághoz vagy elhalt fához hasonlít. Néhány szívben soha nem eresztett gyökeret az isteni mag, mert már csírájában elfojtotta a gonosz és a bűn. Aki a bűn ellen harcol, az ugyanakkor az Életért is küzd. Kérjük Isten áldását, nyissuk meg magunkat kegyelmének, éljünk igéje szerint. Már magának a szeretetnek is ezt kellene parancsolnia nekünk. Még nincs késő, hogy kezet adjunk Istennek a szövetségre.

 

Címkék: sasváriné baráth erika

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Sályi Tiborné Erzsike üzente 13 éve


IMA

Uram! erőt kérek a fegyelmezettséghez,és mértéktartáshoz,hogy ne csak átfussak az életen,de értelmesen osszam be napjaimat,észleljem a váratlan örömöket és magaslatokat! Őrizz meg attól a naiv hittől,hogy az életben mindennek simán kell mennie! Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel,hogy a nehézségek, kudarcok,sikertelenségek,visszaesések az élet magától adódó ráadásai,amelyek révén növekedünk és érlelődünk!
Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt,akinek van elegendő bátorsága és szeretete
az igazság kimondásához! ÁMEN

Antoine de Saint-Exupéry

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bizony egyre jobban megtapasztalható,
Az ami az Igében olvasható
Vagyis ,hogy az utolsó időben
Miminden lesz ,mi senkinek se jó!
Megnőtt a bűnözés,lopás,gyilkosság
Az ember az embernek farkasa mostanság!
A szeretet is egyre kihalófélben van
Pedig ez Isten legfőbb parancsolata!
De miért van az,hogy ezen csodálkozunk?
Mitől lenne szeretet,ha Istentől távozunk?!
Tudjuk,hogy két úr van Isten és a Sátán,
A tényen nem változtat akárhogy tagadják!,
Mert,kinek Isten nem kell AKI a SZERETET
Választja a Sátánt,ki rá "szemetvetett!"
Ugyebár két Urat nem lehet szolgálni
Ezért egyik mellett ki kellene állni!
Most még időben van,még tart a kegyelem
Választani lehet a jó és rossz között!
Elénkbe van adva az áldás s az átok
Imádkozom ,hogy életünk áldássá váljon!

Válasz

Varga Zoltánné Marika üzente 14 éve

Nagyon szép írás.Tanulság az keresd a jó földet abban ültess , ami azt jelenti .minden jó szív állapotú embert szeretettel Isten útjára lehet terelni szereteteddel kedvességeddel ,ő maga rá jön Isten vár bennünket Jézus segít a jó útra térni,hogy minél több legyen a termés és bő az aratás . Ezt várja Isten.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu