Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:



hirdetés
Az Alföldi Állattenyésztési Napok keretében idén is megrendezik a XXVII. Szent György Napi juhásztalálkozót Hódmezővásárhelyen. Május 7-én és 8-án a rendezvényen több főző- és juhászversenyt is megtekinthetnek az érdeklődők.





Április 24-én Szent György-napját ünnepeljük, ami a tavaszkezdet szimbólumaként jelenik meg a népi hiedelemvilágban. A paraszti kalendárium legjelesebb napjai között kell megemlíteni. Sárkányölő Szent György a földművesek védőszentje. Régi szokás szerint ezen a napon volt az állatok első kihajtása, amely leggyakrabban zöld ággal történt, ugyanis a néphit szerint ez az állatok gyarapodását szolgálja, és rontáselhárító magyarázata is van.

Az Alföldi Állattenyésztési Napok keretén belül idén is megrendezik a XXVII. Szent György Napi juhásztalálkozót Hódmezővásárhelyen. Május 7-én és 8-án a rendezvényen több főző- és juhászversenyt is megtekinthetnek az érdeklődők.



Az Alföldi Állattenyésztési Napok során tenyészállat, termék- és technológiai bemutatókat is folyamatosan láthatnak a rendezvényre látogatók. A Hódmezővásárhely Gazdasági Egyesület juhászati és pásztoreszközökből néprajzi kiállítást mutat be.

2011. május 7-én kerül megrendezésre a XI. Országos Kézi -és Gépi Juhnyíró Bajnokság, amely során kiderül hogy kik az ország legjobb nyírói.



2011. május 8-án veszi kezdetét a Szent György Napi Juhásztalálkozó, juh és kecske fajtabemutatóval, vásárral és a már hagyományos juhászversennyel.

A két nap során juh és kecsketermékek kóstolására is lehetőség nyílik és a helyszínen készült ételek főzőversenye is felejthetetlen gasztronómiai élményeket ígér. (mjksz.hu)


Címkék: Újra szent györgy napi juhásztalálkozó és verseny

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu