Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

receptek

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

somlói-galuska

Hozzávalók 6 személyre:

* A piskótalaphoz:
* 6 tojás
* 12 dkg cukor
* 12 dkg liszt
* A csokoládéöntethez:
* 10 dkg cukor
* 2 evőkanál kakaó
* 4-5 kanál víz
* A vaníliakrémhez:
* 2 tojássárgája
* 5 dkg cukor
* 1 kiskanál liszt
* 1/2 l tej
* 1 dkg vaj
* 1 csomag vaníliás cukor
* A töltelék végleges elkészítéséhez:
* 1,5l dl rum
* 6 dkg darált dió
* 6 dkg mazsola
* 6 dkg barackíz
* A díszítéshez:
* 2 dl tejszín
* 10 dkg cukor

Elkészítés:

A hat tojásfehérjéből a 12 dkg cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a lisztet.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és ujjnyi vastagon rákenjük a tésztát.
Mérsékelten meleg sütőben szép világosra sütjük.

Az így kapott piskótalapot három felé osztjuk, mindegyiket meglocsoljuk rummal.
Az egyikre vékonyan rákenjük a csokoládékrémet, majd ujjnyi vastagon a vaníliakrémet, rátesszük a következő lapot, amit darált dióval, mazsolával és rummal, majd ugyancsak vaníliakrémmel vastagon megkenünk.
legfelső lap tetejére rum, csokoládékrém, darált dió kerül, majd az egészet vékonyan megkenjük barackízzel.
Egy napra hűtőszekrénybe tesszük, másnap a tálalásnál villával kis galuskákat szaggatunk belőle, egymásra halmozzuk, felvert tejszínhabbal díszítjük, a tejszínhabra még kevés csokoládéöntetet teszünk.

A vaníliakrém elkészítése:
2 tojássárgáját 5 dkg cukorral és 1 kiskanál liszttel kikavarunk.
Fél liter tejjel felengedjük. Állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük.
A tűzről levéve 1 dkg vajat és 1 csomag vaníliás cukrot adunk hozzá, amit szintén jól belekeverünk.

A csokoládéöntet készítése:
A 10 dkg cukrot és a másfél evőkanál kakaót 4-5 evőkanál vízzel forrásig főzzük, egészen addig, amíg a cukor teljesen elolvad, ezután felhasználjuk.

Megjegyzés:

Kicsit hosszú, de megéri vele dolgozni!!!!!!
Annál finomabb, minél tovább áll a hűtőben!!!
Tálalás előtt kell ráönteni a csokiöntetet,és a tejszínhabot!!!
Cukrászdákban több napon keresztül is a hűtőben van a tészta...ha az eredeti és nem a kimaradt süteményből készítik!!!

Címkék:  

Kategória: Saját

Látta 226 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Sok szeretettel köszöntjük! Tegeződhetünk?

Szőts Istvánné Edit üzente 11 éve

Szervusz Mária! Nagyon-nagyon jó, és igazán télire való ételeket tettél fel a klubba. Örülök: sokat én is ismerek. Gratu: Edith

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu