Kis türelmet...
Sokféle bor létezik. Ezeket – akár fogyasztóként is – érdemes lehet valahogy kategorizálnunk és tisztában lennünk azzal, hogy melyik borfajta milyen ízű, valamint, hogy hogyan készítik, mit érdemes tudni a kultúrájáról és az összetételéről.
Íme, lássuk a rövid listát, felsorolást – csupán a legismertebbekről!
Aszú
Az Aszú a Tokaj hegyvidékén előállított borfajta, mely rendkívül jó ízvilággal rendelkezik, aszúsodott szőlőből állítják elő. Fehéres színű borfajta, desszertbor.
Bikavér
A bikavér mindig 2-3 különböző borfajtából összeállított keverék. Magyarországon Szekszárdon és Egerben állítanak össze ilyen borfajtákat. Több évszázados múltra tekint vissza.
Chardonnay
A Chardonnay egy világszerte ismert bor-és szőlőmárka, a Chardonnay bort ebből a szőlőfajtából készítik. Nem csak Magyarországon, vagy Franciaországban ismert, hanem az USA-ban, Ausztráliában, vagy Japánban is.
Ezerjó
Az ezerjó igazi hungarikum, magyar történelmi fehérbor szőlőfajtája, melyből a híres borfélét készítik. A budai szőlőkről kapta a nevét. Tőkéje viszonylag erős növekedésű.
Hol kaphatunk igazán finom borokat?
Vannak akár szaküzletek is, de kaphatunk finom italt olyan helyeken is, ahol online rendeléssel folyik a vásárlás. Ezek webáruházak: és mivel nem kell külön üzlethelységet bérelni, ezért a termék is olcsóbb általában.
Ilyen például a Paulus Borház, ahol rövid határidővel, akár ingyenesen szállítanak házhoz finomabbnál finomabb borféléket. Csak a legjobbaktól érdemes vásárolni, rendelni, olyan webáruházból, amely tényleg megbízható és ismert a hagyományairól, ügyfélköréről!
Náluk több tucat fajta bor kapható, a legkülönfélébb igényeket kimerítve, ráadásul akár ingyenes házhozszállítással.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!