Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Mikor fel szeretnénk készülni a különféle vizsgáinkra, például az érettségire, akkor joggal merül fel bennünk a kérdés: megéri magántanárhoz járni? Mennyire kifizetődő? Mennyire térül meg ez a döntés, mik az előnyei, és a hátrányai? Hiszen, egy magántanár sok mindenben segíthet, de nem tudhatjuk előre, hogy mégis mit tud nyújtani nekünk. Nem tudhatjuk azt sem, hogy egy magántanár miért éppen ezt a szakmát választotta. A magántanári szakma sokszínű és érdekes: de mit várhatunk mi tőle? Biztos, hogy sikeresen, vagy könnyedén fel tudunk majd készülni a különféle megmérettetéseinkre, és vizsgáinkra, ha egy magántanárhoz fordulunk? Lássuk a különféle szempontokat! 

 

Mi az a magántanár egyáltalán?

 

Legelső kérdés gyanánt talán azt érdemes letisztáznunk, hogy mi is pontosan egy magántanár. Mi a feladata? Mit kell csinálnia egy magántanárnak? Egy magántanár egy olyan tanár, aki iskolai képzésen kívül vállal valamilyen tanítást, oktatást. Ez lehet igazából bármilyen tantárgy: matematika, fizika, biológia, vagy akár nyelvek is. De még zenéből, vagy filozófiából, marketingből is lehet magántanárhoz járni. Egy magántanár azzal foglalkozik, hogy az adott tananyagot, anyagrészt elsajátíttatsa a diákokkal.

 

Mivel nyújt többet egy magántanár?

 

Sokan ismerik a hagyományos iskolai tanítást és oktatást. Ahol minden unalmas, egyhangú és szürke: az órákon pedig minimális érdekesség vagy izgalom sincs. Valóban így van ez? A legtöbb esetben igen. De ez jellemez egy magántanárt is? Egyáltalán nem. Egy olyan magántanár, aki nem képes arra, hogy a tananyagot érdekesen és izgalmasan adja át, egész egyszerűen nem fog tudni megélni abból, amit csinál. Soha nem lesznek magántanítványai, és nem fog kapni ajánlásokat sem. Ha pár éve magántanárként dolgozik valaki, akkor az többé-kevésbé garancia arra, hogy tud is tanítani.

 

Milyen tantárgyakból lehet magántanítást kérni?

 

A legtöbb ember először a hagyományos iskolai tantárgyaira gondol, de természetesen nemcsak tőlük, hanem bármelyik nyelvből, vagy akár zenei tárgyakból és tanulási technikákból is kaphat különleges leckéket. A magántanárok kivétel nélkül mindig pontosan jelzik, hogy mit szeretnének tanítani és tanulni. És csak annyit kell tennünk, hogy kiválasztjuk a legmegértőbb magántanárt a megfelelő tantárgyhoz.

 

Miről ismerhetjük fel, hogy a magántanár kiváló?

 

Magántanár megítélése eleinte nem könnyű; Mivel még nem láttuk tanítani, nem is tudjuk pontosan, mit tud nekünk nyújtani, vagy miképpen tanítson, ha úgy tetszik, ahogy akarja. Egy jó oktatónak számos referenciája van, amelyek többségét a diákok nyújtják. A jó oktatók mindig képesek időben alkalmazkodni diákjaikhoz, és szükség esetén gyorsan megváltoztathatják a témát.

 

Miképp találja meg a legtöbb magántanár a diákokat?

 

A legtöbb magántanár bizonyára magántanár kereső oldalakon talál magának diákokat – gondolhatnánk elsőre. Az igazság az, hogy ez egy teljesen téves meglátás. A legtöbben – ahogy ezt a statisztikák is megmutatták – ajánlás és szájhagyomány útján talál magának diákokat. Sokan egyáltalán nincsenek is fent semmilyen magántanár kereső oldalon.

 

Hol keressünk magántanárt?

 

Magántanárokat két helyen találni manapság – két lehetséges verzió, opció van. Az egyik az, hogy az ismerőseinket kérdezzük ki, és faggatjuk ki a lehetőségekről. Kérdezzük meg a kollégánkat, és a barátunkat, barátnőnket, hogy ők mégis ki tudnak ajánlani, aki jól tart órákat? A másik lehetséges opció, hogy látogassunk el különféle magántanár kereső weboldalakra, ahol magántanárokat lehet keresni.

 

Mi jellemzi a magántanár weboldalakat?

 

A magántanár kereső oldalakon találhatunk olyan tanárokat, akik hajlandóak tanítani minket, de miképpen találhatunk itt tanárt? Végül is több ezer ember regisztrált egy ilyen oldalra. Nem vagy biztos abban, hogy a kiválasztott tanár online is tanít? Honnan tudhatjuk, hogy egy adott tanár tanít -e városunkban, vagy hogy milyen szinten az általunk választott tantárgyból? Megtekintheted őket a kiváló minőségű privát tanárkereső oldalakon.

 

Zárszó

 

A magántanár szakma sokszínű és sokrétű. Ha életformának tekintjük, nagyszerű lehetőség lehet, és olyan valakit keresni, aki taníthat minket diákként, egyszerűen luxus. Soha ne feledd, hogy ez kölcsönösen előnyös és mindenki számára hasznos. Tehát ne gondold, hogy magántanár nem készít fel téged a következő vizsgára.

Ha magntanárt akarunk keresni, akkor látogassunk el ide: www.profimagantanar.hu

Címkék: magántanár

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu