Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

Fiam, te is böllérnek készülsz? Kérdezik sokszor a falusi környezetben az embertől gyerekként. Való igaz, hogy a disznóvágás rendkívül élvezetes, és az egyik legjobb falusi program: azonban arról se feledkezzünk meg, hogy ennek jelentős költségei is vannak.

 

Egy jó hentes tisztában van azzal, hogy mennyire sokba kerülnek a legjobb hentesszerszámok. Csettegő, késélező, bárd, csontozókés… hogy csupán párat említsünk azok közül, amelyekre szükség van disznóvágáshoz, de ezzel a lista még korántsem teljes.

 

Miért mondható el, hogy a böllér egy külön szakma, foglalkozás?

 

Sokan talán azt hinnék, hogy már bárki hívhatja magát hivatásos hentesnek, böllérnek csupán néhány disznóvágási alkalom után. Ez az egyik legnagyobb lehetséges tévedés! Hiszen, pontos technikák vannak, és előírások, melyekhez tartani kell magunkat. Tudni kell a húst tárolni, de profi szerszámokra van szükség akár a kolbásztöltéshez is.

 

Egy szó, mint száz: ne bízzuk el magunkat előre. Pár alkalom után már egész otthonosan mozgunk majd a hentesek világában, de az évekbe telhet, mire igazán profik leszünk.

 

Mi az a csettegő?

 

A csettegő nem más, mint egy olyan eszköz, amellyel rendkívüli hatékonysággal tudunk késeket élezni. Vannak a hagyományos fenőacélok is, de ezeknek a hatékonysága élezéskor messze alulmarad ahhoz képest, amit egy jó csettegőtől várhatnánk el.

 

Hangját a csettegő névről kapta, ugyanis kicsit bonyolultabb mechanika révén történik meg az élezés, egy jellemző mozgás figyelhető meg.

Nagyon fontos, hogy biztonságosan tudjunk kést élezni, és a csettegő maximálisan kielégíti ezen igényeket is.

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu